05 dec 2013 06:00

23 jan 2015 14:28

Pianodrag med syster Lewis

Redan i unga år spelade hon med de riktigt stora, tillsammans med sin minst sagt välkända storebror.
På fredag tar Linda Gail Lewis med dottern Annie Marie Dolan till Karlsholme i Mariestad.

Två stora evenemang avlöser varandra på Karlsholme i dessa dagar. I lördags mötte veteranerna i Roadwork upp med gästartister, däribland före detta Refreshments-medlemmen Micke Finell. Han har ett finger med i spelet även nu på fredag, då det är dags för Linda Gail Lewis att rocka loss. Som ägare till ett produktionsbolag står han nämligen bakom både turnéer och arrangemang, exempelvis med den amerikanska sångerskan.

– Micke Finell och jag är vänner på Facebook och han bad mig att hjälpa honom att ta de här gigen till Mariestadstrakten, förklarar Dan Carlsson.

Mor och dotter

Linda Gail Lewis turnerade redan som 14-åring med sin bror, Jerry Lee Lewis, och fick då uppleva stjärnlivet på nära håll. Sin egen solokarriär drog hon i gång först i 40-årsåldern.

Kopplingen mellan Linda Gail Lewis och Sverige består framför allt av hennes dotter, Annie Marie Dolan, även hon sångerska. Sedan några år tillbaka lever hon nämligen tillsammans med en av Refreshments medlemmar i lilla Skutskär nära Gävle, där för övrigt även Micke Finell bor.

Mor och dotter turnerar nu tillsammans både i Europa och USA, framför allt med Lindas brors, den store Jerry Lee Lewis, låtar. Räkna alltså med drag på Karlsholme på fredag.

Två stora evenemang avlöser varandra på Karlsholme i dessa dagar. I lördags mötte veteranerna i Roadwork upp med gästartister, däribland före detta Refreshments-medlemmen Micke Finell. Han har ett finger med i spelet även nu på fredag, då det är dags för Linda Gail Lewis att rocka loss. Som ägare till ett produktionsbolag står han nämligen bakom både turnéer och arrangemang, exempelvis med den amerikanska sångerskan.

– Micke Finell och jag är vänner på Facebook och han bad mig att hjälpa honom att ta de här gigen till Mariestadstrakten, förklarar Dan Carlsson.

Mor och dotter

Linda Gail Lewis turnerade redan som 14-åring med sin bror, Jerry Lee Lewis, och fick då uppleva stjärnlivet på nära håll. Sin egen solokarriär drog hon i gång först i 40-årsåldern.

Kopplingen mellan Linda Gail Lewis och Sverige består framför allt av hennes dotter, Annie Marie Dolan, även hon sångerska. Sedan några år tillbaka lever hon nämligen tillsammans med en av Refreshments medlemmar i lilla Skutskär nära Gävle, där för övrigt även Micke Finell bor.

Mor och dotter turnerar nu tillsammans både i Europa och USA, framför allt med Lindas brors, den store Jerry Lee Lewis, låtar. Räkna alltså med drag på Karlsholme på fredag.

  • Carin Söder