28 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Vad gör Da Buzz i dag?

Hallå där Per Lidén från eurodisco-duon Da Buzz, som i början av 2000-talet turnerade världen runt med sina hits, apropå att de på lördag äntrar Stadts scen.

– Vi har börjat så smått att spela ute igen, efter många förfrågningar, både i Sverige, Finland och Ryssland. I januari släpper vi en ny EP med tidigare outgivna låtar. Det är rätt kul.

Ni var ju otroligt populära i början av 2000-talet, hade bland annat fyra låtar på topp 20 på Billboard-listan och hördes överallt på radio och klubbar. Hur var den tiden?

– Det var jätteroligt. Men på ett sätt önskar jag nästan att den kom igen eftersom jag är smartare nu. Vi reste över hela världen men såg bara hotellrum och spelställen. Fick jag göra om det skulle jag nog ta till mig mer av det som var runtomkring.

– Det bestående minnet är publiken. Allt folk som har stått framför oss genom åren.

Att ha varit så stora och sedan komma ned på mer normal nivå med mindre spelningar som ni gör nu, hur är den kontrasten?

– Dels har vi ju haft en paus på flera år då vi inte spelade alls. Och vi var inte 18 år när vi slog igenom; vi hade jobbat hårt och spelat på småställen under lång tid innan dess. Att köra singback för 300 personer är lika kul som att vara på de stora scenerna.

Hur tas ni emot? Jag kan tänka mig att många som lyssnar på er blir väldigt nostalgiska?

– Ja, fast det roliga är att det också kommer många yngre, som inte hörde oss på radion då men som ändå sjunger med i låtarna. Det är nästan som förr.

Blir det enbart gamla hits i Mariestad på lördag eller kör ni nytt också?

– Nån ny låt blir det, men mest gammalt. Jag gillar låtarna fortfarande.

– Vi har börjat så smått att spela ute igen, efter många förfrågningar, både i Sverige, Finland och Ryssland. I januari släpper vi en ny EP med tidigare outgivna låtar. Det är rätt kul.

Ni var ju otroligt populära i början av 2000-talet, hade bland annat fyra låtar på topp 20 på Billboard-listan och hördes överallt på radio och klubbar. Hur var den tiden?

– Det var jätteroligt. Men på ett sätt önskar jag nästan att den kom igen eftersom jag är smartare nu. Vi reste över hela världen men såg bara hotellrum och spelställen. Fick jag göra om det skulle jag nog ta till mig mer av det som var runtomkring.

– Det bestående minnet är publiken. Allt folk som har stått framför oss genom åren.

Att ha varit så stora och sedan komma ned på mer normal nivå med mindre spelningar som ni gör nu, hur är den kontrasten?

– Dels har vi ju haft en paus på flera år då vi inte spelade alls. Och vi var inte 18 år när vi slog igenom; vi hade jobbat hårt och spelat på småställen under lång tid innan dess. Att köra singback för 300 personer är lika kul som att vara på de stora scenerna.

Hur tas ni emot? Jag kan tänka mig att många som lyssnar på er blir väldigt nostalgiska?

– Ja, fast det roliga är att det också kommer många yngre, som inte hörde oss på radion då men som ändå sjunger med i låtarna. Det är nästan som förr.

Blir det enbart gamla hits i Mariestad på lördag eller kör ni nytt också?

– Nån ny låt blir det, men mest gammalt. Jag gillar låtarna fortfarande.

  • Carin Söder