27 nov 2013 21:29

23 jan 2015 14:28

Bar ut värdesaker under eldslågorna

Strax före klockan 20 på onsdagskvällen bröt en villabrand ut på Wassagården i Hasslerör. Styrkor från Mariestad, Skövde och Töreboda var snabbt på plats från räddningstjänsten. Elden hade då redan hunnit bryta sig ut genom ovansidan av taket.

Gårdsägaren säger till MT att han tror branden beror på vedeldning.

– Jag märkte att det började droppa lite från taket. Jag har dubbla övervåningar, när jag öppnade till vinden stod det eldlågor överallt.

Samtidigt som branden pågår för fullt på vindsvåningen får gårdsägaren besked om att det fortfarande är säkert att vistas på bottenvåningen.Det går att rädda fler saker varpå mannen beger sig in i huset tillsammans med räddningstjänsten. En äldre klocka av rejäl modell och andra saker med olika värden bärs ut.

– Det här är väl det som var mitt hem, säger gårdsägaren.

Vid 21.20 hade räddningstjänsten fortfarande inte kontroll över elden som sakta börjat sprida sig i det gamla timmerhuset.

Strax före klockan 20 på onsdagskvällen bröt en villabrand ut på Wassagården i Hasslerör. Styrkor från Mariestad, Skövde och Töreboda var snabbt på plats från räddningstjänsten. Elden hade då redan hunnit bryta sig ut genom ovansidan av taket.

Gårdsägaren säger till MT att han tror branden beror på vedeldning.

– Jag märkte att det började droppa lite från taket. Jag har dubbla övervåningar, när jag öppnade till vinden stod det eldlågor överallt.

Samtidigt som branden pågår för fullt på vindsvåningen får gårdsägaren besked om att det fortfarande är säkert att vistas på bottenvåningen.Det går att rädda fler saker varpå mannen beger sig in i huset tillsammans med räddningstjänsten. En äldre klocka av rejäl modell och andra saker med olika värden bärs ut.

– Det här är väl det som var mitt hem, säger gårdsägaren.

Vid 21.20 hade räddningstjänsten fortfarande inte kontroll över elden som sakta börjat sprida sig i det gamla timmerhuset.

  • Niklas Lindström