15 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

LUCIAKANDIDAT 5: Anna-Beata Stenberg

Med hjärtat och glädjen i fokus

Glad, handlingskraftig och tidsoptimist. Tre ord som beskriver Anna-Beata Stenberg.

Anna-Beata Stenberg är bland många Mariestadsbor känd för projektet ”Tänk med hjärtat”, som hon tillsammans med Sebastian Tadros leder för att samla in pengar till olika cancerorganisationer. Projektet har gått bra och de har hittills lyckats samla in ungefär 30 000 kronor genom olika evenemang.

Båda två har förlorat vänner och släkt i sjukdomen. En dag satt de och diskuterade vad de kunde göra för att förbättra de drabbades förutsättningar.

– Jag vet inte om vi egentligen var så seriösa när vi spånade första gången men det första jag gjorde var att ringa teatern. Då fanns det liksom ingen återvändo. Vi hade en deadline och jag tycker att det är lättare att arbeta under tidspress.

Utöver sitt engagemang i cancerfrågan känns Anna-Beata ofta igen av nära och kära som den glada och positiva. Hon tror att mycket av det glada kan bero på familjen, eftersom de alltid finns där för henne. Sig själv känner hon som den spontana tidsoptimisten, men också som en person som faktiskt tar tag i saker och genomför dem. Det är i alla fall det hon brukar få höra av andra.

Det finns mycket som tar tid i Anna-Beatas liv, exempelvis ’’Tänk med hjärtat’’ och allt pluggande. Men när hon får tid över är hon gärna med kompisar samt håller på med musik. Men ibland måste hon ta längre pauser och då ägnar hon gärna tid åt en utlandsresa.

– Jag älskar varma länder men jag älskar också julen, även om det kan vara väldigt kallt i Sverige just då.

Och det är förståeligt; julen är ändå en högtid som handlar om familjen. Och den goda lutfisken såklart!

Anna-Beata Stenberg är bland många Mariestadsbor känd för projektet ”Tänk med hjärtat”, som hon tillsammans med Sebastian Tadros leder för att samla in pengar till olika cancerorganisationer. Projektet har gått bra och de har hittills lyckats samla in ungefär 30 000 kronor genom olika evenemang.

Båda två har förlorat vänner och släkt i sjukdomen. En dag satt de och diskuterade vad de kunde göra för att förbättra de drabbades förutsättningar.

– Jag vet inte om vi egentligen var så seriösa när vi spånade första gången men det första jag gjorde var att ringa teatern. Då fanns det liksom ingen återvändo. Vi hade en deadline och jag tycker att det är lättare att arbeta under tidspress.

Utöver sitt engagemang i cancerfrågan känns Anna-Beata ofta igen av nära och kära som den glada och positiva. Hon tror att mycket av det glada kan bero på familjen, eftersom de alltid finns där för henne. Sig själv känner hon som den spontana tidsoptimisten, men också som en person som faktiskt tar tag i saker och genomför dem. Det är i alla fall det hon brukar få höra av andra.

Det finns mycket som tar tid i Anna-Beatas liv, exempelvis ’’Tänk med hjärtat’’ och allt pluggande. Men när hon får tid över är hon gärna med kompisar samt håller på med musik. Men ibland måste hon ta längre pauser och då ägnar hon gärna tid åt en utlandsresa.

– Jag älskar varma länder men jag älskar också julen, även om det kan vara väldigt kallt i Sverige just då.

Och det är förståeligt; julen är ändå en högtid som handlar om familjen. Och den goda lutfisken såklart!

  • Kira Kmety

Anna-Beata Stenberg

Ålder: 16

Bor: Mariestad och Lidköping

Familj: Två storebröder, pappa, mamma och hunden Mollan.

Gör: Läser ekonomi på De la Gardiegymnasiet.

Godaste julmaten: Lutfisk.