13 nov 2013 20:00

23 jan 2015 14:27

Ny ägare till Buffalo

MARIESTAD: Mindre pubmiljö och mera restaurangverksamhet

Restaurang Buffalo har fått en ny ägare. 54-årige Tibrobon Dikran Labajanian smygstartar verksamheten i december och har ansökt om alkoholserveringstillstånd.

Den välkända puben/restaurangen har varit stängd en längre tid och det har varit flera turer hit och dit sedan tidigare ägare miste sitt kommunala alkoholtillstånd på grund av schism med Skatteverket.

Dikran Labajanian berättar att han är armenier men född i Libanon. Han och frun Seta drev i 15 år en salladsbar i Tibro där de fortfarande bor.

– De senaste sju åren har jag pendlat till Göteborg där jag kört byggnadskranar. Men jag tröttnade på resandet och när vi såg annonsen om att Buffalo var till salu slog vi till slut till och köpte rörelsen, inredning och alltihop.

Luncher och fika

Han säger att han ska köra i gång lite lugnt redan i december med morgonfika, luncher och en eftermiddagsmeny av enklare snitt.

– Sedan efter nyår, när jag förhoppningsvis har mitt serveringstillstånd för alkohol, ska jag satsa på krogen fullt ut. Jag vill locka barnfamiljer och andra som är matintresserade och har tänkt ha en lugnare profil vad gäller alkoholserveringen. Mer krog än pub alltså.

Orientalisk hämtmat

Dikran ska också ha hämtmat, med en touch av det orientaliska. Själv ska han både jobba i köket och med serveringen.

– Det blir en kock till och så någon ytterligare som ska servera.

Till en början ska han fortsätta pendla från Tibro. Beroende sedan hur det går med verksamheten kan boendet så småningom komma att hamna i Mariestad.

Den välkända puben/restaurangen har varit stängd en längre tid och det har varit flera turer hit och dit sedan tidigare ägare miste sitt kommunala alkoholtillstånd på grund av schism med Skatteverket.

Dikran Labajanian berättar att han är armenier men född i Libanon. Han och frun Seta drev i 15 år en salladsbar i Tibro där de fortfarande bor.

– De senaste sju åren har jag pendlat till Göteborg där jag kört byggnadskranar. Men jag tröttnade på resandet och när vi såg annonsen om att Buffalo var till salu slog vi till slut till och köpte rörelsen, inredning och alltihop.

Luncher och fika

Han säger att han ska köra i gång lite lugnt redan i december med morgonfika, luncher och en eftermiddagsmeny av enklare snitt.

– Sedan efter nyår, när jag förhoppningsvis har mitt serveringstillstånd för alkohol, ska jag satsa på krogen fullt ut. Jag vill locka barnfamiljer och andra som är matintresserade och har tänkt ha en lugnare profil vad gäller alkoholserveringen. Mer krog än pub alltså.

Orientalisk hämtmat

Dikran ska också ha hämtmat, med en touch av det orientaliska. Själv ska han både jobba i köket och med serveringen.

– Det blir en kock till och så någon ytterligare som ska servera.

Till en början ska han fortsätta pendla från Tibro. Beroende sedan hur det går med verksamheten kan boendet så småningom komma att hamna i Mariestad.

  • C. Lundh