10 nov 2013 19:44

23 jan 2015 14:27

Farken toppar riksdagslistan

MARIESTAD: Mariestadspolitiker fick starkt stöd

Nils Farken från Mariestad blir Miljöpartiet Skaraborgs toppnamn till riksdagsvalet 2014.
– Det känns stort och hedrande att få representera Miljöpartiet i valet, säger han.

Nils Farken, 40, har varit politisk aktiv sedan 1998 och har dessutom en mångårig bakgrund som fackligt aktiv. Han är ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Mariestad och dessutom språkrör för Miljöpartiet de gröna i Skaraborg.

När partiet under lördagen samlades i Götene för val till riksdags- respektive regionlistan placerades alltså Farken högst upp på riksdagslistan, följd av Annica Snäll, Tidaholm och Roger Almgren, Skövde.

Nils Farken känner sig hedrad över förtroendet.

– Det känns stort. Vi har nu ett lag som kommer att synas och höras i valrörelsen för de gröna frågorna måste prioriteras, säger Farken i ett pressmeddelande.

På regionlistan tar Roland Wanner, Falköping, en ledande position före Karin Olofsson, Tidaholm och Martin Sohlberg, Falköping/Göteborg.

– Med de här kandidaterna som dragare för valet i Skaraborg har Miljöpartiet i hela landet fått såväl förnyelse som gedigen erfarenhet, säger Joakim Larsson, ordförande för Miljöpartiet i Västra Götaland.

Miljöpartiet i Skaraborg satsar på att få en riksdagsplats och två platser i regionfullmäktige i valet 2014.

Nils Farken, 40, har varit politisk aktiv sedan 1998 och har dessutom en mångårig bakgrund som fackligt aktiv. Han är ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Mariestad och dessutom språkrör för Miljöpartiet de gröna i Skaraborg.

När partiet under lördagen samlades i Götene för val till riksdags- respektive regionlistan placerades alltså Farken högst upp på riksdagslistan, följd av Annica Snäll, Tidaholm och Roger Almgren, Skövde.

Nils Farken känner sig hedrad över förtroendet.

– Det känns stort. Vi har nu ett lag som kommer att synas och höras i valrörelsen för de gröna frågorna måste prioriteras, säger Farken i ett pressmeddelande.

På regionlistan tar Roland Wanner, Falköping, en ledande position före Karin Olofsson, Tidaholm och Martin Sohlberg, Falköping/Göteborg.

– Med de här kandidaterna som dragare för valet i Skaraborg har Miljöpartiet i hela landet fått såväl förnyelse som gedigen erfarenhet, säger Joakim Larsson, ordförande för Miljöpartiet i Västra Götaland.

Miljöpartiet i Skaraborg satsar på att få en riksdagsplats och två platser i regionfullmäktige i valet 2014.

  • Tomas Höglund