13 jun 2018 08:58

13 jun 2018 08:58

Mariestads fyrsällskap reste till Donsö

DONSÖ

Mariestads fyrsällskap har varit på studieresa till Donsö den 11 juni.

Tidigt på morgonen startade 32 medlemmar med buss från Kajutan i Mariestad. Målet nåddes vid 12-tiden efter att man åkt med färja från Stenpiren i Göteborg. På Donsö mötte Svenska Fysällskapets ordförande Esbjörn Hillberg med fru Ulla. Lunchen serverades i Isladan och därefter delades resenärerna upp i två grupper. Ulla Hillberg visade upp det vackra Donsö. Under tiden som den andra gruppen följde med Esbjörn till deras hem. Där visade han upp en mängd olika fyrsaker, bland annat en bok från 1700-talet som finns bara i två exemplar.

Tidigt på morgonen startade 32 medlemmar med buss från Kajutan i Mariestad. Målet nåddes vid 12-tiden efter att man åkt med färja från Stenpiren i Göteborg. På Donsö mötte Svenska Fysällskapets ordförande Esbjörn Hillberg med fru Ulla. Lunchen serverades i Isladan och därefter delades resenärerna upp i två grupper. Ulla Hillberg visade upp det vackra Donsö. Under tiden som den andra gruppen följde med Esbjörn till deras hem. Där visade han upp en mängd olika fyrsaker, bland annat en bok från 1700-talet som finns bara i två exemplar.