13 sep 2017 08:56

13 sep 2017 08:56

Sju nya certifikat

MARIESTAD: Officiell jubileumsutställning på brukshundklubben

Söndag den 10 september hade närmare 300 personer sökt sig till Brukshundklubben i Mariestad för att som deltagare, uppfödare, eller publik titta på 77 hundar, i 15 olika bruksraser, som visade upp sig, och tävlade om de åtråvärda certifikaten och andra fina rosetter och priser. Syftet med hundutställning inom Svenska Brukshundklubben är att lyfta fram friska hundar både fysiskt och mentalt. De ska lämpa sig för arbete och hålla måttet enligt den rasstandard som finns. De ska fungera i samhället tillsammans med människor och andra djur. Sju certifikat delades ut under dagen. En boxer från Årjäng, och en Australien kelpie från Falköping, fick sina tredje certifikat, och blev därmed Svenska utställningschampions. Den som gick som vinnare genom hela tävlingsdagen och blev ”Best In Show”, (utan att för den delen vara champion) blev den 3,5-årige rottweilerhanen ”Flash CrniLotos” från Fjärdhundra, ägare och uppfödare: Camilla Ryd. Domare: Yvonne Brink.

Söndag den 10 september hade närmare 300 personer sökt sig till Brukshundklubben i Mariestad för att som deltagare, uppfödare, eller publik titta på 77 hundar, i 15 olika bruksraser, som visade upp sig, och tävlade om de åtråvärda certifikaten och andra fina rosetter och priser. Syftet med hundutställning inom Svenska Brukshundklubben är att lyfta fram friska hundar både fysiskt och mentalt. De ska lämpa sig för arbete och hålla måttet enligt den rasstandard som finns. De ska fungera i samhället tillsammans med människor och andra djur. Sju certifikat delades ut under dagen. En boxer från Årjäng, och en Australien kelpie från Falköping, fick sina tredje certifikat, och blev därmed Svenska utställningschampions. Den som gick som vinnare genom hela tävlingsdagen och blev ”Best In Show”, (utan att för den delen vara champion) blev den 3,5-årige rottweilerhanen ”Flash CrniLotos” från Fjärdhundra, ägare och uppfödare: Camilla Ryd. Domare: Yvonne Brink.