04 sep 2017 10:37

04 sep 2017 10:37

Västerängs koloniträdgårdsförening 40 år

MARIESTAD.

Västerängs koloniträdgårdsförening firade 40 års jubileum den 19 augusti med ett 70-tal medlemar och fem hedersgäster samt en representant från Svenska koloniträdgårdsförbundet. Dagen började med öppen trädgård där medlemmar guidade besökande runt området, kaffe serverades i partytälltet. Festkvällen inleddes med att ordföranden Kenneth Nilsson hälsade alla välkomna och utbringade en skål för föreningen. Därefter berättade hedersordföranden Ingvar Larsson hur kolonin kom till och hur den sedan har utvecklats under 40 år. Därefter bjöds medlemmarna på buffé. Efter maten delade representanten från förbundet ut förtjänsttecken i silver samt diplom till Lilian Bergström, Christina Lindahl, Eivor Östman, Arne Östman, Marita Jonsson. Fötjänsttecken i guld samt diplom till Kennetln Nilsson, Björn Bergström, Birgitta Bergström, Ann-Marie Kulldin.Förbundets högsta utmärkelse guldmedalj samt diplom tllldelades Börje Nilsson. Börje har varit med sedan starten och lagt ner och fortfarande lägger ner mycket arbete och tld på kolonin. Kvällen fortsatte med kaffe och tårta och en mycket uppskattad underhållning av Heikki Houtari och Bengt-Inge Sparring.

Västerängs koloniträdgårdsförening firade 40 års jubileum den 19 augusti med ett 70-tal medlemar och fem hedersgäster samt en representant från Svenska koloniträdgårdsförbundet. Dagen började med öppen trädgård där medlemmar guidade besökande runt området, kaffe serverades i partytälltet. Festkvällen inleddes med att ordföranden Kenneth Nilsson hälsade alla välkomna och utbringade en skål för föreningen. Därefter berättade hedersordföranden Ingvar Larsson hur kolonin kom till och hur den sedan har utvecklats under 40 år. Därefter bjöds medlemmarna på buffé. Efter maten delade representanten från förbundet ut förtjänsttecken i silver samt diplom till Lilian Bergström, Christina Lindahl, Eivor Östman, Arne Östman, Marita Jonsson. Fötjänsttecken i guld samt diplom till Kennetln Nilsson, Björn Bergström, Birgitta Bergström, Ann-Marie Kulldin.Förbundets högsta utmärkelse guldmedalj samt diplom tllldelades Börje Nilsson. Börje har varit med sedan starten och lagt ner och fortfarande lägger ner mycket arbete och tld på kolonin. Kvällen fortsatte med kaffe och tårta och en mycket uppskattad underhållning av Heikki Houtari och Bengt-Inge Sparring.