17 aug 2017 12:10

17 aug 2017 12:10

HRF reste till Värmland

RESEBREV

I tisdags var det 60 förväntansfulla medlemmar i Hörselskadades förening Norra Skaraborg som tog plats i bussen för en resa till Värmland.

Resan gick förbi Ölme, som ligger i Kristinehamns kommun. Ölme prästgård från 1700-talet är idag gästgiveri med egentillverkad öl. Vi passerade Väse kyrka som uppfördes 1760–1762. Molkom passerades, tillhörande Karlstads kommun. Nordens största järnbruk fanns i Molkom på 1800-talet.

Hagfors, som var resans mål, besöktes Monica Zetterlunds museum. Monica var född Nilsson 1937. I museet kunde medlemmarna följa Monica Z liv genom åren. Det blev också tid för ett besök på järnvägsmuseet i Hagfors, med gamla ellok, ånglok, rälsbussar, dressiner och arbetsredskap med mera.

Från Hagfors gick färden vidare på smala vägar och broar till Sunne golfklubb för matuppehåll.

I Kristinehamn fick deltagarna guidad rundtur ut till en av världens största Picassoskulpturer. Besöket i Kristinehamn avlutades med kaffepaus på café Pärlan, innan resan gick vidare.

Ordföranden informerade resenärerna om höstens övriga aktiviteter, under resans gång mot hemorterna.

Resan gick förbi Ölme, som ligger i Kristinehamns kommun. Ölme prästgård från 1700-talet är idag gästgiveri med egentillverkad öl. Vi passerade Väse kyrka som uppfördes 1760–1762. Molkom passerades, tillhörande Karlstads kommun. Nordens största järnbruk fanns i Molkom på 1800-talet.

Hagfors, som var resans mål, besöktes Monica Zetterlunds museum. Monica var född Nilsson 1937. I museet kunde medlemmarna följa Monica Z liv genom åren. Det blev också tid för ett besök på järnvägsmuseet i Hagfors, med gamla ellok, ånglok, rälsbussar, dressiner och arbetsredskap med mera.

Från Hagfors gick färden vidare på smala vägar och broar till Sunne golfklubb för matuppehåll.

I Kristinehamn fick deltagarna guidad rundtur ut till en av världens största Picassoskulpturer. Besöket i Kristinehamn avlutades med kaffepaus på café Pärlan, innan resan gick vidare.

Ordföranden informerade resenärerna om höstens övriga aktiviteter, under resans gång mot hemorterna.

  • Agne Fröjdh