16 aug 2017 12:07

16 aug 2017 12:07

Släktforskande ledde till stor släktträff 

SÖDRA RÅDA

Drömmen för en släktforskare måste väl ändå vara att hitta avlägsna släktingar som man kanske inte ens visste fanns och i bästa fall sedan träffa dem och ha riktigt trevligt tillsammans. Allt detta gick i uppfyllelse för släktforskaren Anita Ericson nu i sommar. Anita tog avstamp från släktingarna Johanna Svensdotter (född 1825) och Gustaf Gustafsson (född 1822) som bodde i Norra Torp, Södra Råda (nuvarande hembygdsgården) mellan åren 1854 -1906.

Anita bjöd in över 50 släktingar till förfäderna Johanna och Gustaf och närmare 40 av dem hörsammade inbjudan. Att släktingar vars förfäder hade emigrerat till USA också dök upp på kalaset gjorde inte saken sämre.

Alla gäster var tillsagda att ta med sig kakor och album med gamla foton.

– Det blev ett fantastiskt kaffekalas! Till och med större än det man minns från barndomen, konstaterar en glad Anita.

Drömmen för en släktforskare måste väl ändå vara att hitta avlägsna släktingar som man kanske inte ens visste fanns och i bästa fall sedan träffa dem och ha riktigt trevligt tillsammans. Allt detta gick i uppfyllelse för släktforskaren Anita Ericson nu i sommar. Anita tog avstamp från släktingarna Johanna Svensdotter (född 1825) och Gustaf Gustafsson (född 1822) som bodde i Norra Torp, Södra Råda (nuvarande hembygdsgården) mellan åren 1854 -1906.

Anita bjöd in över 50 släktingar till förfäderna Johanna och Gustaf och närmare 40 av dem hörsammade inbjudan. Att släktingar vars förfäder hade emigrerat till USA också dök upp på kalaset gjorde inte saken sämre.

Alla gäster var tillsagda att ta med sig kakor och album med gamla foton.

– Det blev ett fantastiskt kaffekalas! Till och med större än det man minns från barndomen, konstaterar en glad Anita.