09 aug 2017 06:00

09 aug 2017 06:00

75 åringar på återträff

TORSÖ.

Vid Torsö kyrka den 5 aug 1956 konfirmerades en skolklass från Torsö. I år när dessa ”skolbarn” fyller 75 år beslutades att samla gänget till en återträff. I lördags träffades gänget och det var på dagen 61 år efter konfirmationen. Träffen hölls i Torsögården som på den tiden hette Framskolan, där denna klass gick sitt femte och sjätte skolår.

Läraren var Ann-Marie Wretman som även hon deltog i jubileumsfirandet. Hon är nu 91 år, körde själv bil till och från Torsö och hade många gånger bättre minne än 75 åringarna! Hon berättade massor från skolåren och läste även dikter av Gustav Fröding.

Det blev spännande möten för många, eftersom flera av konfirmanderna inte träffats under alla år som flytt.

Vid Torsö kyrka den 5 aug 1956 konfirmerades en skolklass från Torsö. I år när dessa ”skolbarn” fyller 75 år beslutades att samla gänget till en återträff. I lördags träffades gänget och det var på dagen 61 år efter konfirmationen. Träffen hölls i Torsögården som på den tiden hette Framskolan, där denna klass gick sitt femte och sjätte skolår.

Läraren var Ann-Marie Wretman som även hon deltog i jubileumsfirandet. Hon är nu 91 år, körde själv bil till och från Torsö och hade många gånger bättre minne än 75 åringarna! Hon berättade massor från skolåren och läste även dikter av Gustav Fröding.

Det blev spännande möten för många, eftersom flera av konfirmanderna inte träffats under alla år som flytt.