03 aug 2017 11:25

03 aug 2017 11:25

PRO/SKPF på ”hemlig” resa

RESEBREV

I vackert sommarväder startade resan från Mariestad mot okänt mål. Resenärerna fick ett antal frågor som syftade på resans mål.

Första stoppet blev vid Mercedesmuseet i Lyrestad. Ett imponerande antal bilar fanns att beundra, bland annat en Mercedes Limousine. Museet innehöll även klockor, kläder, kopparföremål m.m.

Färden fortsatte till Norrkvarn vid Göta Kanal där vi intog en god lunch på restaurangen. Bussen tog oss ut på E20 igen och tog av mot Tived. Då hade flera redan gissat rätt på målet. Utmed vackra sjön Unden gick färden då vi gjorde ett stopp vid Tiveds lanthandel.

Genom skog och med utsikt i naturen med skogstjärnar kom vi till målet Fagertärn med dess näckrosor. Dessa var det ganska sparsamt om, men de fanns. Vi njöt dock av naturen och busskaffet som vi bjöds på.

Sista etappen för resan var Skaga kapell där en guide väntade. Hon berättade historien om kapellet och att det fortfarande är populärt för bröllop och barndop. De först öppnade rätta svaren vart vi var på väg belönades med varsin lott.

Efter en innehållsrik dag var vi hemma fram på kvällskvisten.

Första stoppet blev vid Mercedesmuseet i Lyrestad. Ett imponerande antal bilar fanns att beundra, bland annat en Mercedes Limousine. Museet innehöll även klockor, kläder, kopparföremål m.m.

Färden fortsatte till Norrkvarn vid Göta Kanal där vi intog en god lunch på restaurangen. Bussen tog oss ut på E20 igen och tog av mot Tived. Då hade flera redan gissat rätt på målet. Utmed vackra sjön Unden gick färden då vi gjorde ett stopp vid Tiveds lanthandel.

Genom skog och med utsikt i naturen med skogstjärnar kom vi till målet Fagertärn med dess näckrosor. Dessa var det ganska sparsamt om, men de fanns. Vi njöt dock av naturen och busskaffet som vi bjöds på.

Sista etappen för resan var Skaga kapell där en guide väntade. Hon berättade historien om kapellet och att det fortfarande är populärt för bröllop och barndop. De först öppnade rätta svaren vart vi var på väg belönades med varsin lott.

Efter en innehållsrik dag var vi hemma fram på kvällskvisten.

  • Ingbritt Hall