20 jun 2017 12:51

20 jun 2017 12:51

Pensionärer på hemlig resa

RESEBREV: SPF Gullspång-Hova

Tidigt en solig onsdagsmorgon i juni begav sig ett gäng glada seniorer ut på en hemlig bussresa.

Kosan styrdes mot Värmland. Gissningarna var många. Blir det Filipstad, Sunne, Håverud eller kanske till och med Oslo?

Efter att ha tagit av från stora vägen och alternativen intogs förmiddagskaffet invid en sjö. Färden gick vidare i stålande solsken i de djupa skogarna och snart var vi framme vid Dalslands Moose Ranch. Här fick vi på nära håll bekanta oss med stora älgar. Vi fick också mata dem med banan! Äter älgar banan? frågade vi, och det gjorde de. Färden tog oss sen på krokiga vägar till Håverud där vi fick en lektion i konsten att blåsa glas innan lunchen serverades. Därefter hade vi en stund till eget förfogande. Tyvärr mullrade nu åskan men många trotsade varningarna om eventuellt regn för att upptäcka omgivningarna. Då fick ”fegisarna” vatten på sin kvarn. En lååååååång störtskur blötte ner det mesta på de som gått på upptäcktsfärd. Men med stora leenden konstaterade sen alla att detta blir nog det stora minnet från resan.

Nu stod ett besök på Bloms varuhus i tur. I år var det damernas tur att införskaffa hattar mot sommarsolen. Nu fortsatte resan runt Vänern till det mer öppna sommarlandskapet på Västgötasidan och dagens sista stopp blev en solig bussfika vid rastplats Viggen.

Kosan styrdes mot Värmland. Gissningarna var många. Blir det Filipstad, Sunne, Håverud eller kanske till och med Oslo?

Efter att ha tagit av från stora vägen och alternativen intogs förmiddagskaffet invid en sjö. Färden gick vidare i stålande solsken i de djupa skogarna och snart var vi framme vid Dalslands Moose Ranch. Här fick vi på nära håll bekanta oss med stora älgar. Vi fick också mata dem med banan! Äter älgar banan? frågade vi, och det gjorde de. Färden tog oss sen på krokiga vägar till Håverud där vi fick en lektion i konsten att blåsa glas innan lunchen serverades. Därefter hade vi en stund till eget förfogande. Tyvärr mullrade nu åskan men många trotsade varningarna om eventuellt regn för att upptäcka omgivningarna. Då fick ”fegisarna” vatten på sin kvarn. En lååååååång störtskur blötte ner det mesta på de som gått på upptäcktsfärd. Men med stora leenden konstaterade sen alla att detta blir nog det stora minnet från resan.

Nu stod ett besök på Bloms varuhus i tur. I år var det damernas tur att införskaffa hattar mot sommarsolen. Nu fortsatte resan runt Vänern till det mer öppna sommarlandskapet på Västgötasidan och dagens sista stopp blev en solig bussfika vid rastplats Viggen.

  • Ella Johansson