11 jun 2017 14:57

11 jun 2017 14:57

SEKO postpensionärer på vårutflykt

RESEBREV

Först ställdes kosan mot Ulricehamn, där vi serverades en välsmakande lunch, med utsikt över sjön Åsunden, sedan var det inte långt till båten m/s Sylvia.

M/s Sylvia har en intressant historia, byggd i England och var med om landstigningen i Normandie. Efter kriget kom hon till Sverige. Så småningom bildades Rederi Åsunden som köpte in och renoverade m/s Sylvia och på så vis kom hon till Ulricehamn och sjön Åsunden.

Under resan guidades pensionärerna i Birgit Sparres värld och såg ”Gårdarna runt sjön” från sjön, ett bekvämt sätt att sitta och njuta med sitt kaffe och låta blicken vila på det vackra landskapet.

På hemvägen gjorde bussen uppehåll i Timmele, där resenärerna kunde gå runt i miniatyrbyn uppförd som den var vid tiden för ”laga skifte”. Ännu ett uppehåll för kaffe och smörgås, men då hade regnet hunnit i kapp, lagom för återresan till hemorten. Kanske var det några av resenärerna som tittade i bokhyllan efter Birgit Sparres böcker för att läsa dem på nytt.

M/s Sylvia har en intressant historia, byggd i England och var med om landstigningen i Normandie. Efter kriget kom hon till Sverige. Så småningom bildades Rederi Åsunden som köpte in och renoverade m/s Sylvia och på så vis kom hon till Ulricehamn och sjön Åsunden.

Under resan guidades pensionärerna i Birgit Sparres värld och såg ”Gårdarna runt sjön” från sjön, ett bekvämt sätt att sitta och njuta med sitt kaffe och låta blicken vila på det vackra landskapet.

På hemvägen gjorde bussen uppehåll i Timmele, där resenärerna kunde gå runt i miniatyrbyn uppförd som den var vid tiden för ”laga skifte”. Ännu ett uppehåll för kaffe och smörgås, men då hade regnet hunnit i kapp, lagom för återresan till hemorten. Kanske var det några av resenärerna som tittade i bokhyllan efter Birgit Sparres böcker för att läsa dem på nytt.

  • Barbro Andersson