11 jun 2017 14:07

11 jun 2017 14:07

Husmodersförening på bussresa

RESEBREV

Den 31 maj for Husmodersföreningen på den årliga vårresan. Husmodersföreningens reseledare Anita Bohlin hälsade 39 damer välkomna och berättade om besöken som skulle göras.

Första stoppet gjordes i Stenstorp där vi besökte Dalénmuseet, fick en videopresentation av Gustafs Daléns liv, blev guidade runt, fick ta del av Gustafs uppväxt, liv och stora uppfinnarflit som AGA-bilen, filmprojektorer, radio- och TV-apparater, kuvöser, mätinstrument, AGA-fondiktafon och den nu 60 år gamla hjärt-lungmaskinen.

Gustaf hade studerat på Chalmers, började arbeta på nystartade företaget AGA där han år 1909 blev vd.

Efter Dalénmuseet smakade det gott med förmiddagskaffe på restaurang Fyrvaktaren. Nära Dalénmuseet och Fyrvaktaren ligger Gunvor Johdets Bonadssamling. Vi fick höra historien om bonadssamlingen. De vackert sydda bonaderna med sina visdomsord var uppsatta på väggar och fanns prydligt att beskåda i stora byrålådor.

Vi for vidare mot Mullsjö och Björkhaga Hotell där vi fick lunch. Mätta och belåtna äntrar vi bussen som tog oss till Ryfors Konfektyr. Nu har regnet gjort sin entré så det var tur att det inte var långt mellan bussen och godisfabriken. Inne i butiken finns de kända kolorna, olika sorters fin choklad, även osötad, och ett stort sortiment av smågodis.

Inte långt från Ryfors Konfektyr ligger Damella of Swedens fabriksförsäljning. Sista anhalten på resan var Falbygdens ost. Först besökte vi Osterian där vi fick kaffe och morotskaka, sedan ett besökt i butiken för att köpa ost, kex eller annat gott.

Därefter var det dags att köra mot Mariestad.

Första stoppet gjordes i Stenstorp där vi besökte Dalénmuseet, fick en videopresentation av Gustafs Daléns liv, blev guidade runt, fick ta del av Gustafs uppväxt, liv och stora uppfinnarflit som AGA-bilen, filmprojektorer, radio- och TV-apparater, kuvöser, mätinstrument, AGA-fondiktafon och den nu 60 år gamla hjärt-lungmaskinen.

Gustaf hade studerat på Chalmers, började arbeta på nystartade företaget AGA där han år 1909 blev vd.

Efter Dalénmuseet smakade det gott med förmiddagskaffe på restaurang Fyrvaktaren. Nära Dalénmuseet och Fyrvaktaren ligger Gunvor Johdets Bonadssamling. Vi fick höra historien om bonadssamlingen. De vackert sydda bonaderna med sina visdomsord var uppsatta på väggar och fanns prydligt att beskåda i stora byrålådor.

Vi for vidare mot Mullsjö och Björkhaga Hotell där vi fick lunch. Mätta och belåtna äntrar vi bussen som tog oss till Ryfors Konfektyr. Nu har regnet gjort sin entré så det var tur att det inte var långt mellan bussen och godisfabriken. Inne i butiken finns de kända kolorna, olika sorters fin choklad, även osötad, och ett stort sortiment av smågodis.

Inte långt från Ryfors Konfektyr ligger Damella of Swedens fabriksförsäljning. Sista anhalten på resan var Falbygdens ost. Först besökte vi Osterian där vi fick kaffe och morotskaka, sedan ett besökt i butiken för att köpa ost, kex eller annat gott.

Därefter var det dags att köra mot Mariestad.

  • Mary Johansson