16 maj 2017 06:00

16 maj 2017 06:00

SPF seniorer fick inblick i hjälporganisation

HOVA

Vid maj månadsträff med SPF seniorerna i Gullspång-Hova var Sophie Lööf gäst och berättade medryckande om sitt och familjens engagemang i hjälporganisation Lööf Foundation. Hon talade om arvet hon fått från farmor och farfar, att vilja hjälpa andra. Via film tog hon oss med ut i vida världen: Indien, Brasilien, USA, Sydafrika, Ryssland och inte minst Nepal. Barns utbildning och välbefinnande, kvinnors möjlighet att få hjälp till eget företagande, sjukvård och miljöarbete var exempel på det stöd de gav men även punktinsatser på hemmaplan som linbana på Göta Holme, operabesök för flyktingbarn och stöd till katthemmet i Töreboda.

Besöket blev mycket uppskattat och många förundrade sig över att verksamheten var så omfattande. För att stödja verksamheten fanns också möjlighet för medlemmarna att köpa en bok eller ett armband. Som tack överlämnads Harald Erikssons bok av författaren själv. Dan Blomgren informerade sedan om bussresan nästa månad varefter eftermiddagskaffet avnjöts.

Vid maj månadsträff med SPF seniorerna i Gullspång-Hova var Sophie Lööf gäst och berättade medryckande om sitt och familjens engagemang i hjälporganisation Lööf Foundation. Hon talade om arvet hon fått från farmor och farfar, att vilja hjälpa andra. Via film tog hon oss med ut i vida världen: Indien, Brasilien, USA, Sydafrika, Ryssland och inte minst Nepal. Barns utbildning och välbefinnande, kvinnors möjlighet att få hjälp till eget företagande, sjukvård och miljöarbete var exempel på det stöd de gav men även punktinsatser på hemmaplan som linbana på Göta Holme, operabesök för flyktingbarn och stöd till katthemmet i Töreboda.

Besöket blev mycket uppskattat och många förundrade sig över att verksamheten var så omfattande. För att stödja verksamheten fanns också möjlighet för medlemmarna att köpa en bok eller ett armband. Som tack överlämnads Harald Erikssons bok av författaren själv. Dan Blomgren informerade sedan om bussresan nästa månad varefter eftermiddagskaffet avnjöts.