15 maj 2017 08:33

15 maj 2017 08:33

Estetelever visade allas värde

TEATER: Alla får vara med och leka

– Får jag vara med och leka? Undrar nattfjärilen Chip, som råkat vakna på dagen. Dagfjärilarna låter honom inte vara med och säger att han har för tråkiga och färglösa vingar.

Under fredagen spelade Estetiska programmets förstaårselever upp sitt dans- och barnteaterprojekt som pågått i fem veckor. Cirka 100 barn, samt pedagoger från förskolorna Kompassen, Regattan, Termiten, Hertigen och Sikelvingen såg de tre föreställningarna som spelades upp på Dansstationen. Projektet är ett samarbete mellan Vadsbogymnasiets estetiska program och Linda Skärfstad Ståhl, Dansstationen. Manus till pjäsen är baserat på en berättelse skriven av Linda som också koreograferat och regisserat.

Pjäsens budskap är att alla är lika mycket värda och att du duger som du är. Publiken lever sig in i berättelsen och Chip, som spelas av Olivia Holm, bjuder in publiken att delta.

– Vakna Chip! Ropar barnen i publiken, när nattfjärilen Chip har somnat.

Den stundtals sorgliga berättelsen varvas med fartfyllda och färgsprakande dansnummer, som när Chip flyger till regnbågen för att samla färg eller träffar på fladdermössen som försöker äta upp honom. Nathalie Russberg och Emilia Bertilsson är två av eleverna som längtat efter att kombinera teaterlektionerna med dans och de är glada över det uppskattade resultatet.

– Det har varit fantastiskt roligt att arbeta tillsammans med eleverna. De är så proffsiga och duktiga, summerar Linda Skärfstad Ståhl till programansvarig Caroline Söderblom Jarefjäll efter föreställningarna.

Undrar du hur det gick för Chip? Han blir dagens hjälte och de andra fjärilarna lär sig att skönhet sitter på insidan. Alla får vara med och leka.

Under fredagen spelade Estetiska programmets förstaårselever upp sitt dans- och barnteaterprojekt som pågått i fem veckor. Cirka 100 barn, samt pedagoger från förskolorna Kompassen, Regattan, Termiten, Hertigen och Sikelvingen såg de tre föreställningarna som spelades upp på Dansstationen. Projektet är ett samarbete mellan Vadsbogymnasiets estetiska program och Linda Skärfstad Ståhl, Dansstationen. Manus till pjäsen är baserat på en berättelse skriven av Linda som också koreograferat och regisserat.

Pjäsens budskap är att alla är lika mycket värda och att du duger som du är. Publiken lever sig in i berättelsen och Chip, som spelas av Olivia Holm, bjuder in publiken att delta.

– Vakna Chip! Ropar barnen i publiken, när nattfjärilen Chip har somnat.

Den stundtals sorgliga berättelsen varvas med fartfyllda och färgsprakande dansnummer, som när Chip flyger till regnbågen för att samla färg eller träffar på fladdermössen som försöker äta upp honom. Nathalie Russberg och Emilia Bertilsson är två av eleverna som längtat efter att kombinera teaterlektionerna med dans och de är glada över det uppskattade resultatet.

– Det har varit fantastiskt roligt att arbeta tillsammans med eleverna. De är så proffsiga och duktiga, summerar Linda Skärfstad Ståhl till programansvarig Caroline Söderblom Jarefjäll efter föreställningarna.

Undrar du hur det gick för Chip? Han blir dagens hjälte och de andra fjärilarna lär sig att skönhet sitter på insidan. Alla får vara med och leka.

  • Caroline Söderblom Jarefjäll