19 sep 2016 13:27

19 sep 2016 13:27

Västgötarösten som blev ett Västgötalejon

UTMÄRKELSE

– Claes Astins starka engagemang för landsbygden, den västgötska dialekten och för den goda mångfalden ger det en utomordentligt stor glädje att få lämna över Västergötlands Hembygdsförbunds finaste utmärkelse, det gyllene Västgötalejonet, till Claes Astin, Tibro, sa Jan-Olof Berglund ordförande i förbundet.

Claes Astin, en välkänd röst i Västergötland, radioman, författare, sångare och ofta anlitad kåsör fick i helgen ta emot utmärkelsen Västgötalejonet vid avslutningen av Tångamässan i helgen, där hembygdsrörelsen visade upp sig under Hembygdens År. Senaste mottagare av Västgötalejonet var biskop Åke Bonnier 2014.

Under mer än 40 år har Claes Astin varit radioman. Med mikrofon och bandspelare har många hörvärda och uppskattade program sänts ut i radio. Av dessa radiominnen har Claes skrivit flera böcker där också egna foton finns med som visar på en mycket skicklig fotograf. Många radiolyssnare har med glädje tagit del av dikterna som Astin gärna läser. Claes tackade för utmärkelsen genom att läsa stämningsfulla dikter av Jönn, John Liedholm, och Knut Holm.

Claes Astin, en välkänd röst i Västergötland, radioman, författare, sångare och ofta anlitad kåsör fick i helgen ta emot utmärkelsen Västgötalejonet vid avslutningen av Tångamässan i helgen, där hembygdsrörelsen visade upp sig under Hembygdens År. Senaste mottagare av Västgötalejonet var biskop Åke Bonnier 2014.

Under mer än 40 år har Claes Astin varit radioman. Med mikrofon och bandspelare har många hörvärda och uppskattade program sänts ut i radio. Av dessa radiominnen har Claes skrivit flera böcker där också egna foton finns med som visar på en mycket skicklig fotograf. Många radiolyssnare har med glädje tagit del av dikterna som Astin gärna läser. Claes tackade för utmärkelsen genom att läsa stämningsfulla dikter av Jönn, John Liedholm, och Knut Holm.