24 aug 2016 10:19

24 aug 2016 10:19

Hörselskadade på höstutflykt

RESEBREV

Årets höstresa för medlemmarna i hörselskadades förening Norra Skaraborg gick till Bredared norr om Borås.

Första stoppet för bussen var Vänga kvarn som ligger vackert beläget utmed Säveån. Innehavarna av kvarnkaffet hälsade oss välkomna och serverade kaffe med smörgåsar och kaka, allt nybakat på ekologiskt odlad säd som hade malts på kvarnen. Mjölnaren berättade hur han producerade olika sorters mjöl, det gavs även möjlighet att köpa med sig lite Vängamjöl hem. Stärkelsefabriken och handelsboden tilldrog sig också intresserade deltagarna. Nästa stopp var Uno Axelssons djur en mil längre bort, han var bonde men ägnade större delen av sitt liv av att snida träfigurer av vresar, knotor och andra konstiga träformationer. En imponerande konstsamling som nu har fått sitt eget museum. Därefter styrde bussen till golfkrogen i Bredared, där blev medlemmarna serverade en läcker lunch. Mätta och belåtna började hemfärden, men ett litet stopp till hann vi med på Herrljunga cider. Där fick vi smaka på deras produkter och även handla med oss hem, där förrättades även dragning på det lotteri som hade ordnats. På bussen hem kunde vi konstatera att vi hade haft bästa tänkbara höstväder på vår utflykt.

Första stoppet för bussen var Vänga kvarn som ligger vackert beläget utmed Säveån. Innehavarna av kvarnkaffet hälsade oss välkomna och serverade kaffe med smörgåsar och kaka, allt nybakat på ekologiskt odlad säd som hade malts på kvarnen. Mjölnaren berättade hur han producerade olika sorters mjöl, det gavs även möjlighet att köpa med sig lite Vängamjöl hem. Stärkelsefabriken och handelsboden tilldrog sig också intresserade deltagarna. Nästa stopp var Uno Axelssons djur en mil längre bort, han var bonde men ägnade större delen av sitt liv av att snida träfigurer av vresar, knotor och andra konstiga träformationer. En imponerande konstsamling som nu har fått sitt eget museum. Därefter styrde bussen till golfkrogen i Bredared, där blev medlemmarna serverade en läcker lunch. Mätta och belåtna började hemfärden, men ett litet stopp till hann vi med på Herrljunga cider. Där fick vi smaka på deras produkter och även handla med oss hem, där förrättades även dragning på det lotteri som hade ordnats. På bussen hem kunde vi konstatera att vi hade haft bästa tänkbara höstväder på vår utflykt.

  • Bengt Gereonsson