18 aug 2016 13:24

18 aug 2016 13:24

Duo Isilme i Tidavads kyrka

KONSERT.

På söndag kväll kommer Duo Isilme bjuda på en helhet med texter och musik ”runt elden” i Tidavads kyrka. Nyfiken, finstämd, och svängig, så beskrivs musiken de spelar. Med bakgrund i den klassiska musiken utforskar Erik och Elias Gustafsson folk- och världsmusikaliska uttryck på viola, piano, vibrafon och slagverk. Egenskrivna stycken och låtar blandas med arrangemang av välkända och vackra melodier. Erik Natanael Gustafsson studerar för närvarande komposition på Högskolan för scen och musik i Göteborg och har tidigare studerat både viola och komposition vid S:t Sigfrids folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö. Han är klassiskt skolad men har alltid varit nyfiken på folkmusik och elektronisk musik. Elias Gustafsson studerar vid musikhögskolan i Örebro med inriktning kammarmusik. Slagverk, såsom vibrafon och pukor, står i fokus under Elias nuvarande utbildning. Vägen dit gick via Ljungskile folkhögskolas musiklinje inriktning klassiskt slagverk under Daniel Berg och Fredrik Duvling. Vid sidan om utbildningen har Elias spelat en hel del afroslagverk såsom cajon och djembe. Ellinor Carlberg Mehrén kommer att leda andakten och Svenska kyrkan i Lugnås-Ullervads pastorat och Sensus studieförbund är arrangörer.

På söndag kväll kommer Duo Isilme bjuda på en helhet med texter och musik ”runt elden” i Tidavads kyrka. Nyfiken, finstämd, och svängig, så beskrivs musiken de spelar. Med bakgrund i den klassiska musiken utforskar Erik och Elias Gustafsson folk- och världsmusikaliska uttryck på viola, piano, vibrafon och slagverk. Egenskrivna stycken och låtar blandas med arrangemang av välkända och vackra melodier. Erik Natanael Gustafsson studerar för närvarande komposition på Högskolan för scen och musik i Göteborg och har tidigare studerat både viola och komposition vid S:t Sigfrids folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö. Han är klassiskt skolad men har alltid varit nyfiken på folkmusik och elektronisk musik. Elias Gustafsson studerar vid musikhögskolan i Örebro med inriktning kammarmusik. Slagverk, såsom vibrafon och pukor, står i fokus under Elias nuvarande utbildning. Vägen dit gick via Ljungskile folkhögskolas musiklinje inriktning klassiskt slagverk under Daniel Berg och Fredrik Duvling. Vid sidan om utbildningen har Elias spelat en hel del afroslagverk såsom cajon och djembe. Ellinor Carlberg Mehrén kommer att leda andakten och Svenska kyrkan i Lugnås-Ullervads pastorat och Sensus studieförbund är arrangörer.