04 aug 2016 10:05

04 aug 2016 10:06

Spelmansgudstjänst med Vittra

ODENSÅKER

På lördag kväll kommer det att sprudla av folkmusik i Odensåkers kyrka.

Gruppen Vittra kommer att bjuda på ett program de kallar ”I dalens famn”. Det blir stämningsfull svensk folkmusik i form av folkliga koraler, lockrop, gungiga schottisar, innerliga polskor och sköna valser. Vittra består av Anna Dahlgren Johansson, Åsa Björkman och Karin Sjöberg. De spelar fiol, kontrabas och sjunger.

Musikerna har sina rötter vid Mössebergs fot och har spelat tillsammans till och från under nitton år. Vid lördagens gudstjänst kommer församlingsprästen Karin Sterzel att leda andakten. Studieförbundet Sensus är medarrangör. Efter gudstjänstens slut blir det spelmansstämma vid hembygdsgården (Logården) med buskspel resten av kvällen.

Gruppen Vittra kommer att bjuda på ett program de kallar ”I dalens famn”. Det blir stämningsfull svensk folkmusik i form av folkliga koraler, lockrop, gungiga schottisar, innerliga polskor och sköna valser. Vittra består av Anna Dahlgren Johansson, Åsa Björkman och Karin Sjöberg. De spelar fiol, kontrabas och sjunger.

Musikerna har sina rötter vid Mössebergs fot och har spelat tillsammans till och från under nitton år. Vid lördagens gudstjänst kommer församlingsprästen Karin Sterzel att leda andakten. Studieförbundet Sensus är medarrangör. Efter gudstjänstens slut blir det spelmansstämma vid hembygdsgården (Logården) med buskspel resten av kvällen.