06 jul 2016 11:38

06 jul 2016 11:38

SPF seniorerna Gullspång-Hova på hemlig resa

RESEBREV

En tidig onsdagsmorgon i juni startade SPF seniorerna Gullspång-Hova med buss sin resa mot okänt mål.

Gissningarna var många. Det enda resenärerna fick veta var att det skulle bli bussfika under förmiddagen. När bussen stannade på tänkt rastplats blev det bussfika i ordets rätta bemärkelse ty den enda regnskuren på hela veckan infann sig just då. Men humöret rådde inte regnet på. Gissningarna fortsatte innan vi nådde vårt första delmål vid Strömsholms brygga. Där låg båten Havsörnen och väntade på att föra gruppen mellan Mälarens kobbar och skär till Västerås medan en god lunch serverades ombord.

Från Västerås gick färden och gissningarna vidare. Skultuna Mässingsbruk visade sig vara nästa mål. Här kunde man handla inte bara mässingsartiklar utan även varor från andra fabriker, till exempel Ittala. Efter en mysig fikastund vid vattnet som flöt förbi gick färden vidare i det soliga vädret.

Nu förde oss bussen som avslutning till Åsby Trädgård. Vilken trädgårdsanläggning, den verkade aldrig ta slut. Här inhandlades inte bara blommor. Några herrar passade på att utrusta sig med hattar inför sommarsolen. Därefter var det dags att styra kosan hemåt. Under hemresan avtackades både reseledare och busschaufför. Ett lass trötta men nöjda passagerare ankom respektive hemort under tidig kväll.

Gissningarna var många. Det enda resenärerna fick veta var att det skulle bli bussfika under förmiddagen. När bussen stannade på tänkt rastplats blev det bussfika i ordets rätta bemärkelse ty den enda regnskuren på hela veckan infann sig just då. Men humöret rådde inte regnet på. Gissningarna fortsatte innan vi nådde vårt första delmål vid Strömsholms brygga. Där låg båten Havsörnen och väntade på att föra gruppen mellan Mälarens kobbar och skär till Västerås medan en god lunch serverades ombord.

Från Västerås gick färden och gissningarna vidare. Skultuna Mässingsbruk visade sig vara nästa mål. Här kunde man handla inte bara mässingsartiklar utan även varor från andra fabriker, till exempel Ittala. Efter en mysig fikastund vid vattnet som flöt förbi gick färden vidare i det soliga vädret.

Nu förde oss bussen som avslutning till Åsby Trädgård. Vilken trädgårdsanläggning, den verkade aldrig ta slut. Här inhandlades inte bara blommor. Några herrar passade på att utrusta sig med hattar inför sommarsolen. Därefter var det dags att styra kosan hemåt. Under hemresan avtackades både reseledare och busschaufför. Ett lass trötta men nöjda passagerare ankom respektive hemort under tidig kväll.

  • Ella Johansson