29 jun 2016 12:49

29 jun 2016 13:38

Mariestads Sportvagnsklubb på Vrågården

RESEBREV

På tisdags eftermiddagen samlades 16 bilar från MSVK för resa till Vrågården utanför Falköping.

Skaraborgs sportvagnsklubb träffas ett antal tisdagar under sommaren på Vrågården utanför Falköping. Det är olika teman på träffarna. Denna tisdag, den 28 juni, var Mariestads Sportvagnsklubb speciellt inbjudna. Resan utgick från Coop´s parkering för vidare färd på mindre vägar mot målet. Väg 26 söderut förde oss till Timmersdala och upp på Billingen vid Lerdala. Det är ett underbart växlande landskap att färdas i med cabben nere, att uppleva dofterna från naturen och fågelsången uppblandat med ljudet av en motor på låga varv. Efter passagen av väg 49 vid Varnhem kommer man upp på höjderna före Broddetorp och blickar ut över Hornborgasjön och det vidsträckta böljande, blommande och gröna landskapet. Väl framme på Vrågården fanns tid för umgänge och för de som så önskade, intaga den för stället berömda Bisonburgaren. Efter ett par timmar, då både våra och alla de andra bilarna beundrats och kommenterats, resultatet av tipspromenaden tillkännagivits, var det dags för enskild hemfärd i sällskap med den sjunkande sommarsolen.

Skaraborgs sportvagnsklubb träffas ett antal tisdagar under sommaren på Vrågården utanför Falköping. Det är olika teman på träffarna. Denna tisdag, den 28 juni, var Mariestads Sportvagnsklubb speciellt inbjudna. Resan utgick från Coop´s parkering för vidare färd på mindre vägar mot målet. Väg 26 söderut förde oss till Timmersdala och upp på Billingen vid Lerdala. Det är ett underbart växlande landskap att färdas i med cabben nere, att uppleva dofterna från naturen och fågelsången uppblandat med ljudet av en motor på låga varv. Efter passagen av väg 49 vid Varnhem kommer man upp på höjderna före Broddetorp och blickar ut över Hornborgasjön och det vidsträckta böljande, blommande och gröna landskapet. Väl framme på Vrågården fanns tid för umgänge och för de som så önskade, intaga den för stället berömda Bisonburgaren. Efter ett par timmar, då både våra och alla de andra bilarna beundrats och kommenterats, resultatet av tipspromenaden tillkännagivits, var det dags för enskild hemfärd i sällskap med den sjunkande sommarsolen.

  • Anders Backlund