22 jun 2016 11:14

22 jun 2016 11:14

Stans största sillsexa

MARIESTAD

Hjärt-lungföreningen norra Skaraborg hade häromdagen sin nionde sillsexa. Kanske stans största hittills – vad gäller antalet närvarande föreningsmedlemmar.

Årets upplaga var den nionde i ordningen och bakom allt som serverades fanns nio aktiva medlemmar som såg till att sillsexan blev en enda stor föreningsfest. Platsen för festen var Snapens friluftsgård. Förutom att allt klaffade till hundra procent kunde alla glädja sig åt att vädergudarna var på gruppen sida. Solen strålade.

Inför sillsexan hade 30 kilo potatis skrubbats, 12 burkar matjessill skivats och 150 ägg kokats och bröd hade delats och bretts. Dukning och servering stod också på kommitténs agenda. Efter en tipspromenad bjöds på kaffe och egenhändigt tillverkade jordgubbstårtor.

För underhållningen svarade Eskil Andersson och Tommy Larsson från Hjo. En duo som spelade och sjöng kända och okända låtar varvade med historier som drog ned applåder. Flertalet av låtarna hade komponerats av kända textförfattare som Mats Ljung, Stig Persson och Bröderna Djup.

Som avslutning på sillsexan, förrättades dragning på försålt lotteri och prisutdelning för tipspromenaden.

Årets upplaga var den nionde i ordningen och bakom allt som serverades fanns nio aktiva medlemmar som såg till att sillsexan blev en enda stor föreningsfest. Platsen för festen var Snapens friluftsgård. Förutom att allt klaffade till hundra procent kunde alla glädja sig åt att vädergudarna var på gruppen sida. Solen strålade.

Inför sillsexan hade 30 kilo potatis skrubbats, 12 burkar matjessill skivats och 150 ägg kokats och bröd hade delats och bretts. Dukning och servering stod också på kommitténs agenda. Efter en tipspromenad bjöds på kaffe och egenhändigt tillverkade jordgubbstårtor.

För underhållningen svarade Eskil Andersson och Tommy Larsson från Hjo. En duo som spelade och sjöng kända och okända låtar varvade med historier som drog ned applåder. Flertalet av låtarna hade komponerats av kända textförfattare som Mats Ljung, Stig Persson och Bröderna Djup.

Som avslutning på sillsexan, förrättades dragning på försålt lotteri och prisutdelning för tipspromenaden.