22 jun 2016 10:35

22 jun 2016 10:35

Konstförening på utflykt

KARLSTAD

Söndagen den 12 juni åkte Töreboda konstförening på en utflykt till Karlstad. Där besökte de Lars Lerins konsthall på Sandgrund. Efter en guidad visning fick medlemmarna själva gå runt och titta på hans fantastiska tavlor. Man kunde även titta på Manoel Marques Lerins utställning med fotografier. Det sista ljuset, havet och dess skiftningar i tid och rum. Samma hav, men ändå så olika, färgat av timmar, väder och dagarna som går i våra årstider. Gästutställare i konsthallen var Mikael Persbrandt.

Därefter fortsatte resan till Alsters Herrgård. Där fick resenärerna lyssna till en berättelse om Gustaf Fröding. I Östra flygeln på Alsters fanns ett konstgalleri. Där hade bland annat Vildhjärta en utställning med sina skulpturer tillverkade av pinnar från skogen.

Söndagen den 12 juni åkte Töreboda konstförening på en utflykt till Karlstad. Där besökte de Lars Lerins konsthall på Sandgrund. Efter en guidad visning fick medlemmarna själva gå runt och titta på hans fantastiska tavlor. Man kunde även titta på Manoel Marques Lerins utställning med fotografier. Det sista ljuset, havet och dess skiftningar i tid och rum. Samma hav, men ändå så olika, färgat av timmar, väder och dagarna som går i våra årstider. Gästutställare i konsthallen var Mikael Persbrandt.

Därefter fortsatte resan till Alsters Herrgård. Där fick resenärerna lyssna till en berättelse om Gustaf Fröding. I Östra flygeln på Alsters fanns ett konstgalleri. Där hade bland annat Vildhjärta en utställning med sina skulpturer tillverkade av pinnar från skogen.