12 jun 2016 14:50

12 jun 2016 14:50

RPG på kulturresa i Värmland

RESEBREV

Gemenskapsträffen i Mariestad, som ingår i Riksförbundet Pensionärsgemenskap, genomförde sin sommarresa den 26 maj.

Återigen hade resekommittén planerat en härlig dagsresa, alla 53 platserna i bussen var fyllda när vi lämnade Mariestad vid åttatiden på morgonen. Färden gick mot Degerfors och Vallakyrkan. Efter en kort information om kyrkan samt en andakt, smakade det gott med förmiddagsfika. Resan gick sedan vidare mot Karlskoga och Nobelmuseet. Degerforspojken Lars-Åke Källén berättade om bygden vi åkte igenom. Vid Nobelmuseet fick vi en oförglömlig, guidad visning, av Alfred Nobels verksamhet och historia.

Efter lunchstopp på Mor Emilias kök vid Alsters Herrgård gick resan vidare mot Skåre som ligger några kilometer norr om Karlstad. Där fick vi en visning av predikanten Fredrik August Boltzius hem. Färden gick nu hemåt, förbi Kristinehamn, där besökte vi Ölme Diversehandel och kafé. Såväl eftermiddagskaffet som den museala lanthandeln med anor från sekelskiftet var en upplevelse.

Återigen hade resekommittén planerat en härlig dagsresa, alla 53 platserna i bussen var fyllda när vi lämnade Mariestad vid åttatiden på morgonen. Färden gick mot Degerfors och Vallakyrkan. Efter en kort information om kyrkan samt en andakt, smakade det gott med förmiddagsfika. Resan gick sedan vidare mot Karlskoga och Nobelmuseet. Degerforspojken Lars-Åke Källén berättade om bygden vi åkte igenom. Vid Nobelmuseet fick vi en oförglömlig, guidad visning, av Alfred Nobels verksamhet och historia.

Efter lunchstopp på Mor Emilias kök vid Alsters Herrgård gick resan vidare mot Skåre som ligger några kilometer norr om Karlstad. Där fick vi en visning av predikanten Fredrik August Boltzius hem. Färden gick nu hemåt, förbi Kristinehamn, där besökte vi Ölme Diversehandel och kafé. Såväl eftermiddagskaffet som den museala lanthandeln med anor från sekelskiftet var en upplevelse.

  • Lars Edstedt