09 jun 2016 10:52

09 jun 2016 10:52

Taurus mc på hemlig resa

RESEBREV: På motorcykel till Skåne

Äntligen var det dags för Taurus mc:s årliga vårresa, som i år hade hemligt resmål. 27 glada medlemmar på 15 motorcyklar startade under fredagens varma morgon.

Första stoppet blev Tabergs topp och vi begrundade utsikten över Småland i solskenet. Färden gick vidare söderut med dofter av nyslaget hö och gödsel med mera. Gissningarna var många när vi färjade över sjön Bolmen och fortsatte längs sjöns östra sida på vackra slingrande vägar. Skulle det bli Öland, Österlen eller kanske Bjärehalvön? Icke - slutmålet blev strax utanför Svalöv på Hanksville farm. Perfekt för mc-åkare.

Följande morgon startade med ett besök på utsiktsplatsen Kopparhatten i Söderåsens nationalpark. En bäckravin i Sveriges största sammanhängande lövskogsområde. Vyn på vägen upp, med solens strålar genom bokträdsstammarna, var oförglömligt vacker.

Färden gick därefter vidare på härligt slingrande vägar ut till Kullens fyr där en Engelholmsglass smakade ypperligt medan vi njöt av det blåa Kattegatt.

Nästa dag åkte vi på ”slottsrundtur” och passerade Trolleholm, Trollenäs, Skarhults slott. Efter en bensträckare på Romeleåsens utsiktspunkt i Harlösa gick färden vidare förbi Övedskloster, Snogeholm, Marsvinsholms slott. Alla dessa slott är privatägda och mycket vackert belägna. Därefter smakade det gott med en ”sillamacka” i Smygehuk, som blev vårt nästa stopp.

Efter detta gjorde vi en avstickare till det otroliga bostadsområdet Jakriborg utanför Lund. Två bröder lät bygga upp detta område för cirka 15 år sedan med en förlaga av en tysk Hansastad. Helt otroligt med dessa hus i alla de former och färger. Så likt en mindre tysk stad. Det finns till och med en stadsmur. Kön lär vara lång till dessa boenden.

Snart var dessa dagar, i glada vänners lag, tillände och vi vände åter mot Mariestad.

Första stoppet blev Tabergs topp och vi begrundade utsikten över Småland i solskenet. Färden gick vidare söderut med dofter av nyslaget hö och gödsel med mera. Gissningarna var många när vi färjade över sjön Bolmen och fortsatte längs sjöns östra sida på vackra slingrande vägar. Skulle det bli Öland, Österlen eller kanske Bjärehalvön? Icke - slutmålet blev strax utanför Svalöv på Hanksville farm. Perfekt för mc-åkare.

Följande morgon startade med ett besök på utsiktsplatsen Kopparhatten i Söderåsens nationalpark. En bäckravin i Sveriges största sammanhängande lövskogsområde. Vyn på vägen upp, med solens strålar genom bokträdsstammarna, var oförglömligt vacker.

Färden gick därefter vidare på härligt slingrande vägar ut till Kullens fyr där en Engelholmsglass smakade ypperligt medan vi njöt av det blåa Kattegatt.

Nästa dag åkte vi på ”slottsrundtur” och passerade Trolleholm, Trollenäs, Skarhults slott. Efter en bensträckare på Romeleåsens utsiktspunkt i Harlösa gick färden vidare förbi Övedskloster, Snogeholm, Marsvinsholms slott. Alla dessa slott är privatägda och mycket vackert belägna. Därefter smakade det gott med en ”sillamacka” i Smygehuk, som blev vårt nästa stopp.

Efter detta gjorde vi en avstickare till det otroliga bostadsområdet Jakriborg utanför Lund. Två bröder lät bygga upp detta område för cirka 15 år sedan med en förlaga av en tysk Hansastad. Helt otroligt med dessa hus i alla de former och färger. Så likt en mindre tysk stad. Det finns till och med en stadsmur. Kön lär vara lång till dessa boenden.

Snart var dessa dagar, i glada vänners lag, tillände och vi vände åter mot Mariestad.

  • Ann-Brith Gustafsson