08 jun 2016 11:07

08 jun 2016 11:07

85+ på eftermiddagsutflykt

RESEBREV

Den 1 juni bjöd SPF-seniorerna Törebodabygden sina medlemmar med åldern 85 år och äldre på en rundresa i underbart väder.

Första målet var Picassostatyn utanför Kristinehamn och där avsmakades smörgås med tillbehör. Därefter gick färden till pelargonmuseet i Niklasdamm. Resenärerna fick beskåda inte mindre än 350 olika pelargonsorter. Det lär finnas cirka 20 000 olika pelargonier i världen men det räckte att se 350 för att konstatera vilken underbar värld vi lever i. Vi kunde beundra de olika blommorna som indelas i flera grupper exempelvis rosenpelargon, tulpanpelargon, kaktuspelargon, nejlikpelargon, dvärgpelargon, äggskalspelargon med flera. Mångfald berikar. Kaffesuget infann sig även där, och visst smakade kaffet gott tillsammans med en pelargonkaka. Man kunde också köpa pelargonier att med sig hem som minne från färden.

Hemresan påbörjades och vi såg bygder vars vägskyltar angav namn som Karlskoga, Degerfors, Svartå, Åtorp, Gökhult, Finnerödja, Hova och Töreboda. Väl hemma kan resenärerna minnas tillbaka på en trevlig eftermiddag med social samvaro, vacker natur när den är som bäst.

Första målet var Picassostatyn utanför Kristinehamn och där avsmakades smörgås med tillbehör. Därefter gick färden till pelargonmuseet i Niklasdamm. Resenärerna fick beskåda inte mindre än 350 olika pelargonsorter. Det lär finnas cirka 20 000 olika pelargonier i världen men det räckte att se 350 för att konstatera vilken underbar värld vi lever i. Vi kunde beundra de olika blommorna som indelas i flera grupper exempelvis rosenpelargon, tulpanpelargon, kaktuspelargon, nejlikpelargon, dvärgpelargon, äggskalspelargon med flera. Mångfald berikar. Kaffesuget infann sig även där, och visst smakade kaffet gott tillsammans med en pelargonkaka. Man kunde också köpa pelargonier att med sig hem som minne från färden.

Hemresan påbörjades och vi såg bygder vars vägskyltar angav namn som Karlskoga, Degerfors, Svartå, Åtorp, Gökhult, Finnerödja, Hova och Töreboda. Väl hemma kan resenärerna minnas tillbaka på en trevlig eftermiddag med social samvaro, vacker natur när den är som bäst.

  • Stig-Evert Johansson