03 maj 2016 14:57

03 maj 2016 14:57

Unga städare med galna hår

LUGNÅS: Vänskapsdag på Kvarnstenens skola

Städa skolgården. Låter kanske inte särskilt upphetsande, men om alla hjälps åt – och dessutom har fantasifulla frisyrer – blir det riktigt kul.

Under fredagens minst sagt växlande väder hade barnen på Kvarnstenen i Lugnås en spännande skoldag. Dels hade man vänskapsdag, vilket innebär att alla klasser mixas upp i olika grupper och samarbetar över åldrarna. Denna gång stod skolgårdsstädning på programmet, följt av lek och tävlingar under eftermiddagen.

Städning kan tyckas verka lite trist, men kombinerar man det samtidigt med temat ”Crazy hair day” så kan det ju bara bli lyckat. Elevrådet har för första gången anordnat denna frivilliga temadag för alla barn OCH vuxna på skolan. Lärare med papiljotter, rosa hår, pippilotter och elever med allt från ödlor till colaflaskor i håret möttes på skolan denna dag och en hel del fniss och skratt lockades fram.

Så trots kylan och en del småduggande blev det både lek och städ tillsammans under fredagen som sedan avslutades på kvällen med ett välbesökt skoldisco.

Under fredagens minst sagt växlande väder hade barnen på Kvarnstenen i Lugnås en spännande skoldag. Dels hade man vänskapsdag, vilket innebär att alla klasser mixas upp i olika grupper och samarbetar över åldrarna. Denna gång stod skolgårdsstädning på programmet, följt av lek och tävlingar under eftermiddagen.

Städning kan tyckas verka lite trist, men kombinerar man det samtidigt med temat ”Crazy hair day” så kan det ju bara bli lyckat. Elevrådet har för första gången anordnat denna frivilliga temadag för alla barn OCH vuxna på skolan. Lärare med papiljotter, rosa hår, pippilotter och elever med allt från ödlor till colaflaskor i håret möttes på skolan denna dag och en hel del fniss och skratt lockades fram.

Så trots kylan och en del småduggande blev det både lek och städ tillsammans under fredagen som sedan avslutades på kvällen med ett välbesökt skoldisco.

  • Lisa Wallenstein