19 apr 2016 12:07

19 apr 2016 12:07

Guidad visning

STOCKHOLM: Elever från Mariestad träffade Sten i riksdagen

Elever från Högelidsskolan i Mariestad besökte i onsdags Sveriges riksdag och träffade Sten Bergheden (M). Sten guidade runt i riksdagens lokaler och berättade om hur riksdagen arbetar, och hur ett ärende startar och hur det sedan resulterar i ett beslut i riksdagen. Eleverna fick se de äldre delarna av riksdagen med första- och andrakammarsalen, men även plenisalen där alla voteringar i riksdagen idag äger rum. Under rundturen passade några av eleverna på att ställa frågor till Sten.

– De ställde många intressanta frågor och det är alltid extra roligt när det kommer elever från min egen hemkommun, säger Sten Bergheden.

Elever från Högelidsskolan i Mariestad besökte i onsdags Sveriges riksdag och träffade Sten Bergheden (M). Sten guidade runt i riksdagens lokaler och berättade om hur riksdagen arbetar, och hur ett ärende startar och hur det sedan resulterar i ett beslut i riksdagen. Eleverna fick se de äldre delarna av riksdagen med första- och andrakammarsalen, men även plenisalen där alla voteringar i riksdagen idag äger rum. Under rundturen passade några av eleverna på att ställa frågor till Sten.

– De ställde många intressanta frågor och det är alltid extra roligt när det kommer elever från min egen hemkommun, säger Sten Bergheden.