28 okt 2015 06:00

28 okt 2015 06:00

Lyckade vandringar

I år hade man tur med vädret

Friluftsfrämjandet i Mariestad och STF Norra Skaraborg har genomfört sina söndagsvandringar i oktober i strålande väder och därmed extra nöjda deltagare. Först ut var en vandring från Tåtorp utmed kanalen – en mjukstart. Därefter gick de en av de väl utmärkta lederna i Högsåsens naturreservat. Här presenterade Arne Albertsson från Högsåsen-Narven i Tiveden ekonomiska förening (HÖNA) det arbete som man lägger ner och lite om bygdens historia. Så äntligen kom de i väg till Vargavidderna. Förra året regnade denna vandring inne. Sjön Gryten låg spegelblank och trädens färgprakt blev dubbel. Håkan Ridal överraskade gänget med grillkorv när de nådde rastplatsen. Rundan Surö bokskog, Sjötorp ackompanjerades av skummande Vänervågor. Nu planeras nya vandringar i april.

Friluftsfrämjandet i Mariestad och STF Norra Skaraborg har genomfört sina söndagsvandringar i oktober i strålande väder och därmed extra nöjda deltagare. Först ut var en vandring från Tåtorp utmed kanalen – en mjukstart. Därefter gick de en av de väl utmärkta lederna i Högsåsens naturreservat. Här presenterade Arne Albertsson från Högsåsen-Narven i Tiveden ekonomiska förening (HÖNA) det arbete som man lägger ner och lite om bygdens historia. Så äntligen kom de i väg till Vargavidderna. Förra året regnade denna vandring inne. Sjön Gryten låg spegelblank och trädens färgprakt blev dubbel. Håkan Ridal överraskade gänget med grillkorv när de nådde rastplatsen. Rundan Surö bokskog, Sjötorp ackompanjerades av skummande Vänervågor. Nu planeras nya vandringar i april.