30 mar 2015 06:00

30 mar 2015 06:00

Gripande levnadshistoria visades på film

ULLERVAD

Vid senaste HRF-mötet på Marci hus visade dokumentärfilmaren Leif Crona sin film om Axel Linus Wall ”Korga-Wall” – enstöringen och naturmänniskan som bodde vid Blängs mosse uppe på Nordbillingen i början på förra seklet.

”Korga-Wall” livnärde sig på att göra korgar, vispar och kvastar som han sedan sålde på torget i Skövde, ibland hade han sålt allt han bar med sig innan han kom fram till torget. Han gjorde sina korgar av gran, vide och eneslanor som han klöv med kniv för att sedan fläta samman till olika sorter och storlekar.

Leif Crona visade även filmerna Skaraborgskonstnärer, Bennys modelljärnväg i Tidan och hur det går till att flyga med paramotor.

Som vanligt fanns skrivtolkar på plats som tillsammans med lokalens teleslinga gjorde det som sades tillgängligt för de hörselskadade.

Filmkvällen avslutades med kaffe, smörgås och dragning på det lotteri som hade ordnats.

”Korga-Wall” livnärde sig på att göra korgar, vispar och kvastar som han sedan sålde på torget i Skövde, ibland hade han sålt allt han bar med sig innan han kom fram till torget. Han gjorde sina korgar av gran, vide och eneslanor som han klöv med kniv för att sedan fläta samman till olika sorter och storlekar.

Leif Crona visade även filmerna Skaraborgskonstnärer, Bennys modelljärnväg i Tidan och hur det går till att flyga med paramotor.

Som vanligt fanns skrivtolkar på plats som tillsammans med lokalens teleslinga gjorde det som sades tillgängligt för de hörselskadade.

Filmkvällen avslutades med kaffe, smörgås och dragning på det lotteri som hade ordnats.