18 mar 2015 06:00

18 mar 2015 06:00

Mer än fullsatt för dragspelsvänner

MARIESTAD

Ett 40-tal personer tvingades vända i teaterdörren på söndagseftermiddagen. Lokalen var redan fullsatt med folk som ville lyssna på dragspelsmusik.

Dragspelets vänners ordförande Erik Blom hälsade alla välkomna och överlämnade sedan ordet till konferencieren Torbjörn Forsell. Han kunde i sin tur presentera en hel rad förmågor, både från föreningen och från närområdet.

Många fina dragspelslåtar serverades, bland annat ”Boeverts psalm” framförd av Therése, ”Vi bor på landet” (från bröderna Djup) av Lillys gubbar med Sonja och Bröderna Trûck med sin 1930-talsmusik, Torbjörn berättade historier sjöng och spelade själv, samt ledde några allsånger.

I pausen serverades kaffe och bulle, vilket också är en utmaning – att servera 200 kaffe på 30 minuter, men det fixade personalen med den äran, konstaterade Erik Blom.

Nu ser Dragspelets vänner fram emot sommaren, då de vid tjänligt väder kommer att synas och höras i Mariestads gästhamn. Och mot den 11 oktober, då de planerar att ha sin Dragspelets dag.

Dragspelets vänners ordförande Erik Blom hälsade alla välkomna och överlämnade sedan ordet till konferencieren Torbjörn Forsell. Han kunde i sin tur presentera en hel rad förmågor, både från föreningen och från närområdet.

Många fina dragspelslåtar serverades, bland annat ”Boeverts psalm” framförd av Therése, ”Vi bor på landet” (från bröderna Djup) av Lillys gubbar med Sonja och Bröderna Trûck med sin 1930-talsmusik, Torbjörn berättade historier sjöng och spelade själv, samt ledde några allsånger.

I pausen serverades kaffe och bulle, vilket också är en utmaning – att servera 200 kaffe på 30 minuter, men det fixade personalen med den äran, konstaterade Erik Blom.

Nu ser Dragspelets vänner fram emot sommaren, då de vid tjänligt väder kommer att synas och höras i Mariestads gästhamn. Och mot den 11 oktober, då de planerar att ha sin Dragspelets dag.