17 mar 2015 06:00

17 mar 2015 06:00

Stig körde landshövdingens bil

MARIESTAD

På SPF Mariestads berättarkafé den 11 mars intervjuades Stig Johansson av Torbjörn Rippe om hans minnen från de 33 år då han körde landshövdingens bila. Under dessa år körde Stig åt fyra landshövdingar och han träffade många kända personer, bland annat kungligheter. Som exempel nämnde Stig prins Bertil, som var mycket intresserad av allt som rörde bilar. Han berättade också att mordet på Olof Palme ställde nya krav på chaufförerna som transporterade dessa viktiga personer. Till exempel fick förarna lära sig att använda bilen som vapen.

Det gick dock inte att missa Stig Johanssons motorintresse, och hur det kändes att ratta dessa lyxbilar med R1 som registreringsnummer fram till 1972. Första bilen som Stig körde var en lyxvariant av Mercedes 300, som hade en vikt på två ton, utan servo.

Hade Stig fått fortsätta att berätta så hade han inte varit klar på många timmar, för han hade många intressanta minnen.

På SPF Mariestads berättarkafé den 11 mars intervjuades Stig Johansson av Torbjörn Rippe om hans minnen från de 33 år då han körde landshövdingens bila. Under dessa år körde Stig åt fyra landshövdingar och han träffade många kända personer, bland annat kungligheter. Som exempel nämnde Stig prins Bertil, som var mycket intresserad av allt som rörde bilar. Han berättade också att mordet på Olof Palme ställde nya krav på chaufförerna som transporterade dessa viktiga personer. Till exempel fick förarna lära sig att använda bilen som vapen.

Det gick dock inte att missa Stig Johanssons motorintresse, och hur det kändes att ratta dessa lyxbilar med R1 som registreringsnummer fram till 1972. Första bilen som Stig körde var en lyxvariant av Mercedes 300, som hade en vikt på två ton, utan servo.

Hade Stig fått fortsätta att berätta så hade han inte varit klar på många timmar, för han hade många intressanta minnen.