17 mar 2015 06:00

17 mar 2015 06:00

Lyckat firande av Evert Taube

MARIESTAD

Det handlade om Evert Taubes liv – och framför allt om hans musik – när Visans vänner arrangerade Taubeafton på teatern i torsdags. Hedersgäster denna gång var Torsö vokalensemble, som bland annat bjöd på ”Nocturne”, ”Maj på Malö” i ett roligt arrangemang och ”Mary Strand”, som var tänkt som sista numret. Publiken ville dock ha mer, så när ”Vals på Mysingen” klingade ut var en härlig visföreställning till ända. Dansgruppen Fiducia förgyllde det hela med några dansinslag och dessutom visades bilder som Kjell Fristedt målat till de sånger som framfördes.

Före kören framträdde också en hel rad av Visans vänners egna musikanter och sångare, bland andra Anders Ramberg, Martin Fernström, Gertrud Wennerberg, Eva Ekhagen och Roy Sällström samt Gunnar Törngren som dagen till ära skrivit tre vackra visor med teman hämtade ur Taubes noveller. Med på scenen var också debuterande färska vismedlemmen Ingela Alfredsson från Töreboda.

Det handlade om Evert Taubes liv – och framför allt om hans musik – när Visans vänner arrangerade Taubeafton på teatern i torsdags. Hedersgäster denna gång var Torsö vokalensemble, som bland annat bjöd på ”Nocturne”, ”Maj på Malö” i ett roligt arrangemang och ”Mary Strand”, som var tänkt som sista numret. Publiken ville dock ha mer, så när ”Vals på Mysingen” klingade ut var en härlig visföreställning till ända. Dansgruppen Fiducia förgyllde det hela med några dansinslag och dessutom visades bilder som Kjell Fristedt målat till de sånger som framfördes.

Före kören framträdde också en hel rad av Visans vänners egna musikanter och sångare, bland andra Anders Ramberg, Martin Fernström, Gertrud Wennerberg, Eva Ekhagen och Roy Sällström samt Gunnar Törngren som dagen till ära skrivit tre vackra visor med teman hämtade ur Taubes noveller. Med på scenen var också debuterande färska vismedlemmen Ingela Alfredsson från Töreboda.