08 mar 2015 06:00

08 mar 2015 06:00

Fiskehistorier fångade PRO:arnas intresse

PRO-Mariestads februarimöte inleddes med att PROlogen sjöng på temat Vänner. Frågan ställdes om du har vänner som du kan väcka mitt i natten?

Av publikens sorl att döma fanns det de som hade sådana.

Ordförande Ragnhild Strindevall informerade bland annat från senaste KPR-mötet.

Efter kaffet tog storfiskaren Sten-Gunnar Stensson vid och berättade om fångster som var betydligt större än vad hans armar räckte till. Det var knappt att tre män tillsammans förmådde bära en av hans största fångster, sa han bland annat. Åhörarna fick berättat om en äventyrlig färd i ryskt flygplan till floden Lena. Vid mellanlandning på en mindre flygplats fanns bara ett ruckligt utedass att tillgå vid behov.

Sten-Gunnars tog dem också med på besök till Malströmmen i Norge, och till Egypten, Kanada och Dubai. Avslutningsvis fick de se en film som dokumenterade hans långdragna och spännande kamp mot en riktig bjässe till fisk.

Efter tackapplåderna tog flera intresserade tillfället i akt att titta på den fiskeutrustning som Sten-Gunnar hade med sig.

Av publikens sorl att döma fanns det de som hade sådana.

Ordförande Ragnhild Strindevall informerade bland annat från senaste KPR-mötet.

Efter kaffet tog storfiskaren Sten-Gunnar Stensson vid och berättade om fångster som var betydligt större än vad hans armar räckte till. Det var knappt att tre män tillsammans förmådde bära en av hans största fångster, sa han bland annat. Åhörarna fick berättat om en äventyrlig färd i ryskt flygplan till floden Lena. Vid mellanlandning på en mindre flygplats fanns bara ett ruckligt utedass att tillgå vid behov.

Sten-Gunnars tog dem också med på besök till Malströmmen i Norge, och till Egypten, Kanada och Dubai. Avslutningsvis fick de se en film som dokumenterade hans långdragna och spännande kamp mot en riktig bjässe till fisk.

Efter tackapplåderna tog flera intresserade tillfället i akt att titta på den fiskeutrustning som Sten-Gunnar hade med sig.