04 feb 2015 06:00

04 feb 2015 06:00

Medlemsmöte med tävling

Den 20 januari hölls årets första medlemsmöte för PRO Otterbäcken, i Otterbäckens Folkets hus.

Denna gång kombinerades mötet med tävling för PRO-vetarna. Drygt 40 personer hade slutit upp för att heja sina kamrater.

Efter att Otterbäcken i november besegrat Ullervad var det dags för omgång 2, mot PRO Ulvåker-Stöpen. Frågetävlingen blev verkligen spännande, och den avgjordes inte förrän på sista frågan. Domare i tävlingen var Sigfrid Moberg från Skövde, som också hade konstruerat de tio tvådelade frågorna.

PRO Otterbäcken började bäst och ledde länge med en poäng, men så småningom jämnade det ut sig och båda lagen följdes åt. Men så kom det en fråga som PRO Ulvåker-Stöpen klarade bättre och ledde därmed med en poäng inför sista frågan, som löd: ”Vad hette 2013 års Nobelpristagare i litteratur?” Ingetdera laget kunde svaret.Däremot visst båda under vilken synonym Dagmar Lange skrev (Maria Lang). Lag Ulvåker-Stöpen vann därmed med 11–10.

Efter tävlingen intogs kaffe, smörgås och kaka, och man lossade på tungornas band.

Denna gång kombinerades mötet med tävling för PRO-vetarna. Drygt 40 personer hade slutit upp för att heja sina kamrater.

Efter att Otterbäcken i november besegrat Ullervad var det dags för omgång 2, mot PRO Ulvåker-Stöpen. Frågetävlingen blev verkligen spännande, och den avgjordes inte förrän på sista frågan. Domare i tävlingen var Sigfrid Moberg från Skövde, som också hade konstruerat de tio tvådelade frågorna.

PRO Otterbäcken började bäst och ledde länge med en poäng, men så småningom jämnade det ut sig och båda lagen följdes åt. Men så kom det en fråga som PRO Ulvåker-Stöpen klarade bättre och ledde därmed med en poäng inför sista frågan, som löd: ”Vad hette 2013 års Nobelpristagare i litteratur?” Ingetdera laget kunde svaret.Däremot visst båda under vilken synonym Dagmar Lange skrev (Maria Lang). Lag Ulvåker-Stöpen vann därmed med 11–10.

Efter tävlingen intogs kaffe, smörgås och kaka, och man lossade på tungornas band.