16 jan 2015 06:00

23 jan 2015 13:57

PRO-start med julslut

TÖREBODA

PRO Töreboda startade sitt år med ”julgransröstning” på tjugondag jul. Margith Lindholm hälsade välkommen, inbjöd till cirkeln ”Äldrebarometern” i februari, informerade om distriktets årsmöte i mars samt påminde att läsecirkeln kör i gång.

Berith Johansson meddelade när sittgympan börjar. Maj-Lis Asp vill ha hjälp med bakverk till nästa träffs lotteri. Aase kunde berätta att veteranvetarna ska möta Falköping på Bergmansgården den 19 februari.

Margith talade om om barndomens julgransplundringar med lustiga hattar, dans och lekar kring granen,varm choklad med vispgrädde och sist men inte minst fiskdammen med godispåse. Ett starkt minne var traditionen att med förbundna ögon klippa smällkaramellerna ur granen.

Ragnar Johansson läste ”Nyårsklockorna” innan kören sjöng och dansade typiska sånger när julen dansas ut. De avslutade som sig bör med raket. Medan körledare Monica Sjöstrand-Persson sjöng ”Nu är glada julen slut” delade kören ut smällkarameller till alla deltagare.

PRO Töreboda startade sitt år med ”julgransröstning” på tjugondag jul. Margith Lindholm hälsade välkommen, inbjöd till cirkeln ”Äldrebarometern” i februari, informerade om distriktets årsmöte i mars samt påminde att läsecirkeln kör i gång.

Berith Johansson meddelade när sittgympan börjar. Maj-Lis Asp vill ha hjälp med bakverk till nästa träffs lotteri. Aase kunde berätta att veteranvetarna ska möta Falköping på Bergmansgården den 19 februari.

Margith talade om om barndomens julgransplundringar med lustiga hattar, dans och lekar kring granen,varm choklad med vispgrädde och sist men inte minst fiskdammen med godispåse. Ett starkt minne var traditionen att med förbundna ögon klippa smällkaramellerna ur granen.

Ragnar Johansson läste ”Nyårsklockorna” innan kören sjöng och dansade typiska sånger när julen dansas ut. De avslutade som sig bör med raket. Medan körledare Monica Sjöstrand-Persson sjöng ”Nu är glada julen slut” delade kören ut smällkarameller till alla deltagare.