08 jan 2015 06:00

23 jan 2015 14:46

På tur

Friluftsfrämjandet i Mariestad gjorde på trettondagen vinterns premiärtur på långfärdsskridskor.

Turen gick till fem sjöar i Tiveden, Bergsjön, Kvarnsjön, Ottersjön och Lilla och Stora Trehörningen. På svart bärig kärnis fick 29 deltagare uppleva sjöar omgivna av bergsbranter och vida tallskogar. Blåsten hade tyvärr medfört att det även fanns en del löv, barr och kvistar på isen.

Deltagarna fick välja att åka i en snabbare eller långsammare grupp. På bilden ser vi den snabbare gruppen på Ottersjöns mörka is. Alla var nöjda med den omväxlande turen i med- och motvind.

Turen gick till fem sjöar i Tiveden, Bergsjön, Kvarnsjön, Ottersjön och Lilla och Stora Trehörningen. På svart bärig kärnis fick 29 deltagare uppleva sjöar omgivna av bergsbranter och vida tallskogar. Blåsten hade tyvärr medfört att det även fanns en del löv, barr och kvistar på isen.

Deltagarna fick välja att åka i en snabbare eller långsammare grupp. På bilden ser vi den snabbare gruppen på Ottersjöns mörka is. Alla var nöjda med den omväxlande turen i med- och motvind.