17 dec 2014 06:00

23 jan 2015 14:46

Till minne av Jörgen Malm

Jörgen Malm, Visnums-Kil, har gått ur tiden, 67 år gammal.

Sedan barndomen har jag och Jörgen mötts. Ibland under angenäma former, ibland inte.

Det hymlade han aldrig med själv. Jörgen hamnade snett, men tog sig ur livets skuggsida och visade stort socialt engagemang för sina medmänniskor. Han kunde prata med missbrukare och kriminella på samma språk. Jörgen gjorde en omvittnat stor insats, när han arbetade inom socialförvaltningen.

Han var energisk. Han dök upp här på redaktionen för drygt tio år sedan och pratade sig varm för grannsamverkan i Visnums-Kil. Ett inbrott hos en gammal dam fick honom att agera. Tjuvarna skulle inte få härja fritt i hans närområde, det blev betydligt färre inbrott när Jörgen fått snurr på verksamheten tillsammans med sina grannar. På köpet blev det också en social vinst, grannarna började prata mer med varandra.

Det tyckte Jörgen om. Han var en mycket social människa, som hade lätt att få kontakt, när han var på det humöret.

Förra sommaren var jag på plats när han fick Bropriset av Bro Rotaryklubb. ”En av de mest välförtjänta mottagarna”, sade Leif Jonsson i Rotary.

Det var en stolt Jörgen som tog emot priset. Minst lika stolt var jag över honom. Han om någon har visat att medmänsklighet är en stor gåva. Den hade Jörgen. Efter en lång och krokig väg genom livet hade han hittat rätt.

Jörgen sörjes närmast av syster och broder med familjer samt många vänner och bekanta.

Lars Blomkvist

chefredaktör och barndomsvän

Sedan barndomen har jag och Jörgen mötts. Ibland under angenäma former, ibland inte.

Det hymlade han aldrig med själv. Jörgen hamnade snett, men tog sig ur livets skuggsida och visade stort socialt engagemang för sina medmänniskor. Han kunde prata med missbrukare och kriminella på samma språk. Jörgen gjorde en omvittnat stor insats, när han arbetade inom socialförvaltningen.

Han var energisk. Han dök upp här på redaktionen för drygt tio år sedan och pratade sig varm för grannsamverkan i Visnums-Kil. Ett inbrott hos en gammal dam fick honom att agera. Tjuvarna skulle inte få härja fritt i hans närområde, det blev betydligt färre inbrott när Jörgen fått snurr på verksamheten tillsammans med sina grannar. På köpet blev det också en social vinst, grannarna började prata mer med varandra.

Det tyckte Jörgen om. Han var en mycket social människa, som hade lätt att få kontakt, när han var på det humöret.

Förra sommaren var jag på plats när han fick Bropriset av Bro Rotaryklubb. ”En av de mest välförtjänta mottagarna”, sade Leif Jonsson i Rotary.

Det var en stolt Jörgen som tog emot priset. Minst lika stolt var jag över honom. Han om någon har visat att medmänsklighet är en stor gåva. Den hade Jörgen. Efter en lång och krokig väg genom livet hade han hittat rätt.

Jörgen sörjes närmast av syster och broder med familjer samt många vänner och bekanta.

Lars Blomkvist

chefredaktör och barndomsvän