17 dec 2014 06:00

23 jan 2015 13:57

Julfest med PRO Otterbäcken

Den 9 december gick PRO Otterbäckens traditionella julfest av stapeln i Otterbäckens Folkets hus och 53 medlemmar var med. I festens inledning underhöll Karl-Henry Jansson med sång och musik.

Sedan ordförande Ingemar Åsberg hälsat alla varmt välkomna till årets julfest inträdde 15 barn från förskolan i Gallernäsets skola. Det var en skön blandning av lucior, stjärngossar och tomtar som sjöng så det stod härliga till. Många åhörare tyckte att detta var dagens höjdpunkt, då barnen verkligen bjöd på sig själva. Efter framträdandet bjöds barnen på festis och pepparkakor, och de fick även en penninggåva att använda till något roligt på förskolan.

Efter luciatåget intogs jullunch med julens alla läckerheter. På begäran deklamerade Birgit Götenstedt Dahllöf ”Tomten” av Viktor Rydberg, och Stig Amberg framförde ett antal dagsverser av Alf Henrikson. Sist var det dragning på lotteriet, där vinsterna var blommor och choklad.

Som avslutning önskade Ingemar Åsberg alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Solveig Skoglund önskade Ingemar detsamma, och därmed var julfesten 2014 avslutad.

Den 9 december gick PRO Otterbäckens traditionella julfest av stapeln i Otterbäckens Folkets hus och 53 medlemmar var med. I festens inledning underhöll Karl-Henry Jansson med sång och musik.

Sedan ordförande Ingemar Åsberg hälsat alla varmt välkomna till årets julfest inträdde 15 barn från förskolan i Gallernäsets skola. Det var en skön blandning av lucior, stjärngossar och tomtar som sjöng så det stod härliga till. Många åhörare tyckte att detta var dagens höjdpunkt, då barnen verkligen bjöd på sig själva. Efter framträdandet bjöds barnen på festis och pepparkakor, och de fick även en penninggåva att använda till något roligt på förskolan.

Efter luciatåget intogs jullunch med julens alla läckerheter. På begäran deklamerade Birgit Götenstedt Dahllöf ”Tomten” av Viktor Rydberg, och Stig Amberg framförde ett antal dagsverser av Alf Henrikson. Sist var det dragning på lotteriet, där vinsterna var blommor och choklad.

Som avslutning önskade Ingemar Åsberg alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Solveig Skoglund önskade Ingemar detsamma, och därmed var julfesten 2014 avslutad.