04 dec 2014 06:00

23 jan 2015 14:45

Läsarbilden

Godisbil för fyrfotingar

När Christer Sandin och Marianne Begeland i Radbyn kom hem efter en resa i helgen tyckte de att hennes bil var väldigt kladdig. Vid första anblicken trodde de att några barn hade ritat figurer i smutsen på lacken.

Men när sonen John kom hem på kvällen stod tre rådjur vid husknuten på Lyrvägen och slickade sig om munnarna. De hade gottat sig med vägsalt som stänkt upp på bilen under färden. Det förekommer emellan åt att vilt, bland annat rådjur, slickar på saltstänkta bilar, berättade Volvos rekonditioneringman för Christer Sandin.

När Christer Sandin och Marianne Begeland i Radbyn kom hem efter en resa i helgen tyckte de att hennes bil var väldigt kladdig. Vid första anblicken trodde de att några barn hade ritat figurer i smutsen på lacken.

Men när sonen John kom hem på kvällen stod tre rådjur vid husknuten på Lyrvägen och slickade sig om munnarna. De hade gottat sig med vägsalt som stänkt upp på bilen under färden. Det förekommer emellan åt att vilt, bland annat rådjur, slickar på saltstänkta bilar, berättade Volvos rekonditioneringman för Christer Sandin.