31 okt 2014 06:00

23 jan 2015 14:44

Diabetesföreningen firade 50 år

MARIESTAD

I lördags (25 oktober) högtidlighöll Diabetesföreningen i Mariestad med omnejd sin 50-åriga existens på Restaurang Holländaren. Föreningen startades 1964 och omfattar medlemmar i främst Mariestad, Töreboda samt Gullspångs kommuner.

Ordförande Jonny Bohb hälsade 32 medlemmar välkomna med en alkoholfri välkomstdrink. Under kvällen intogs en välsmakande trerätters middag.

Efter maten underhöll syskonparet Gunilla Fransson och Henrik Stöök från Töreboda med sång och klaviatur. De satte guldkant på kvällen och tog med jubilarerna på en musikalisk resa i både tid och rum och fick välförtjänta applåder för sin sång.

Kvällen led mot sitt slut och efter kaffet höll Håkan Fernström en kort resumé kring utvecklingen av diabeteshjälpmedel under de aktuella 50 åren. Gästerna deltog i ett fyrfaldigt leve för föreningen innan sällskapet bröt upp för kvällen.

I lördags (25 oktober) högtidlighöll Diabetesföreningen i Mariestad med omnejd sin 50-åriga existens på Restaurang Holländaren. Föreningen startades 1964 och omfattar medlemmar i främst Mariestad, Töreboda samt Gullspångs kommuner.

Ordförande Jonny Bohb hälsade 32 medlemmar välkomna med en alkoholfri välkomstdrink. Under kvällen intogs en välsmakande trerätters middag.

Efter maten underhöll syskonparet Gunilla Fransson och Henrik Stöök från Töreboda med sång och klaviatur. De satte guldkant på kvällen och tog med jubilarerna på en musikalisk resa i både tid och rum och fick välförtjänta applåder för sin sång.

Kvällen led mot sitt slut och efter kaffet höll Håkan Fernström en kort resumé kring utvecklingen av diabeteshjälpmedel under de aktuella 50 åren. Gästerna deltog i ett fyrfaldigt leve för föreningen innan sällskapet bröt upp för kvällen.