30 okt 2014 12:40

23 jan 2015 14:44

Handarbeten dukade under klubban

Handarbete och underhållning fyllde Töreboda församlingshem. Töreboda PRO har haft syauktion.

Så var det dags för sygruppen i PRO Töreboda att hålla auktion med alster de tillverkat under året. Det var många broderade dukar, lika fina på avigsidan som på rätan. En stor del med julmotiv men även någon med påskmotiv. Flera av de virkade dukarna liknade stora snöstjärnor men där fanns också lite mer diskreta i beige. Den dyraste duken var sydd i hardangersöm och inbringade hela 650 kronor.

För dem som ville ha något värmande på fötterna i vinter fanns hemstickade sockor att köpa. Fyra lotterier ordnades med vinster som ljuslykta, varukorgar, handarbeten och hembakt bröd samt kaffebröd. I klubban höll nyvalde fullmäktigeordföranden Göran Johansson, som även berättade historier mellan klubbslagen.

Inför ett fullsatt församlingshem gjorde Anneli Gottfridsson och Rolf Johansson ett bejublat framträdande. I pausen serverades gott kaffe med hembakt. Många hade skänkt gåvor, bakat, handarbetat, handlat och på andra sätt bidragit till ett fint resultat.

Så var det dags för sygruppen i PRO Töreboda att hålla auktion med alster de tillverkat under året. Det var många broderade dukar, lika fina på avigsidan som på rätan. En stor del med julmotiv men även någon med påskmotiv. Flera av de virkade dukarna liknade stora snöstjärnor men där fanns också lite mer diskreta i beige. Den dyraste duken var sydd i hardangersöm och inbringade hela 650 kronor.

För dem som ville ha något värmande på fötterna i vinter fanns hemstickade sockor att köpa. Fyra lotterier ordnades med vinster som ljuslykta, varukorgar, handarbeten och hembakt bröd samt kaffebröd. I klubban höll nyvalde fullmäktigeordföranden Göran Johansson, som även berättade historier mellan klubbslagen.

Inför ett fullsatt församlingshem gjorde Anneli Gottfridsson och Rolf Johansson ett bejublat framträdande. I pausen serverades gott kaffe med hembakt. Många hade skänkt gåvor, bakat, handarbetat, handlat och på andra sätt bidragit till ett fint resultat.