17 okt 2014 06:00

23 jan 2015 14:43

Österåsen firade skördefest

I onsdags ordnades skördefest på förskolan Österåsen. Förskolan har en inriktning mot hälsa och rörelse och inom den profilen hålls varje år ett antal återkommande aktiviteter. Skördefesten är en sådan.

Dagen började med att en fågelskrämma välkomnade alla och att trähästen Brunte flyttade in på gården. Några musikaliska bönder underhöll med sång och dans och barnen hade tillverkat instrument som de spelade på. På en del av gården gjorde barnen fina färgtryck med hjälp av frukter och grönsaker. De tillverkade också en gemensamt insektshotell.

Österåsens duktiga kokerskor lagade mat på en murika utomhus, som barnen sedan fick äta i kåsor.

I onsdags ordnades skördefest på förskolan Österåsen. Förskolan har en inriktning mot hälsa och rörelse och inom den profilen hålls varje år ett antal återkommande aktiviteter. Skördefesten är en sådan.

Dagen började med att en fågelskrämma välkomnade alla och att trähästen Brunte flyttade in på gården. Några musikaliska bönder underhöll med sång och dans och barnen hade tillverkat instrument som de spelade på. På en del av gården gjorde barnen fina färgtryck med hjälp av frukter och grönsaker. De tillverkade också en gemensamt insektshotell.

Österåsens duktiga kokerskor lagade mat på en murika utomhus, som barnen sedan fick äta i kåsor.