14 okt 2014 09:43

23 jan 2015 14:43

50 hemvändare och en soffa

FREDSBERG

I söndags arrangerade Fredsbergs hembygdsförening hemvändardag. Festligheterna inleddes med skördegudstjänst i kyrkan, som hade smyckats med skördealster. Komminister Lars-Gustav Remmerfelt predikade och Fredsbergs kyrkokör medverkade med sång under ledning av Anton Glans och Rickard Taubner.

Efter gudstjänsten fanns det möjlighet att besöka skolan som de flesta hade minnen ifrån. I församlingshemmet serverades sedan soppa och kaffe med äppelkaka. Göran Johansson berättade om skördearbetet förr och gav råd om liehantering och liesticka. Många drogs sig till minnes det skördearbete som trots att det var tungt ändå innehöll arbetsglädje.

Ett femtiotal hemvändare hade hörsammat inbjudan men det fanns också en soffa som vände hem till den före detta prästgården. Barnbarnsbarn till prosten G.T Lundblad besökte hemvändardagen och hade som gåva överlämnat en soffa som för 100 år sedan hade stått på gården.

I söndags arrangerade Fredsbergs hembygdsförening hemvändardag. Festligheterna inleddes med skördegudstjänst i kyrkan, som hade smyckats med skördealster. Komminister Lars-Gustav Remmerfelt predikade och Fredsbergs kyrkokör medverkade med sång under ledning av Anton Glans och Rickard Taubner.

Efter gudstjänsten fanns det möjlighet att besöka skolan som de flesta hade minnen ifrån. I församlingshemmet serverades sedan soppa och kaffe med äppelkaka. Göran Johansson berättade om skördearbetet förr och gav råd om liehantering och liesticka. Många drogs sig till minnes det skördearbete som trots att det var tungt ändå innehöll arbetsglädje.

Ett femtiotal hemvändare hade hörsammat inbjudan men det fanns också en soffa som vände hem till den före detta prästgården. Barnbarnsbarn till prosten G.T Lundblad besökte hemvändardagen och hade som gåva överlämnat en soffa som för 100 år sedan hade stått på gården.