07 okt 2014 06:00

23 jan 2015 14:43

Mariestadspensionärer i sol och värme

En småkylig natt i september startade 32 pensionärer från PRO och SKPF resan mot värmen.

Efter elva timmars färd nådde vi Mallorca. Där väntade oss sol och 32 grader i skuggan. Efter ett dopp i poolen och drink under skuggande blåregn återvände livsandarna snart. Under kvällen smiddes planer för den kommande veckan.

Några valde att åka med på arrangerade utflykter, andra reste på egen hand. Stranden med dopp i Medelhavet var populär. Ett par hurtiga cyklade runt i omgivningarna. En del prövade på att låta små fiskar ta bort död hud från fötterna. Marknaden och ett otal småaffärer gladde de shoppingsugna. Fotografer fick många fina vyer.

Vädret bjöd både på sol och kraftiga regnskurar. Ett nattligt åskväder över bergen var ett mäktigt skådespel som avnjöts från balkongen.

Minnesvärd var stadsrundturen i dubbeldäckad buss helt utan stötdämpare. Guiden läste innantill och glömde ofta bort att prata i mikrofonen. De som satt en trappa upp fick regelbundna duschar från plasttaket då bussen svängde. Även vi andra blev våta då bussen läckte som ett såll. De som kom ombord sist fick sätta sig i vattenpölar.

På kvällarna, mätta och belåtna, ventilerade vi dagens händelser och prövade på barens sortiment av fria drinkar.

Alcudia präglades i hög grad av att Iron Man för första gången skulle besöka Mallorca. Tävlare från åtskilliga länder bodde på hotellet och ofta fick vi dela hiss med en cykel. Några av oss fick tillfälle att intervjua en svensk som skulle delta.

En resa som gav mersmak!

Efter elva timmars färd nådde vi Mallorca. Där väntade oss sol och 32 grader i skuggan. Efter ett dopp i poolen och drink under skuggande blåregn återvände livsandarna snart. Under kvällen smiddes planer för den kommande veckan.

Några valde att åka med på arrangerade utflykter, andra reste på egen hand. Stranden med dopp i Medelhavet var populär. Ett par hurtiga cyklade runt i omgivningarna. En del prövade på att låta små fiskar ta bort död hud från fötterna. Marknaden och ett otal småaffärer gladde de shoppingsugna. Fotografer fick många fina vyer.

Vädret bjöd både på sol och kraftiga regnskurar. Ett nattligt åskväder över bergen var ett mäktigt skådespel som avnjöts från balkongen.

Minnesvärd var stadsrundturen i dubbeldäckad buss helt utan stötdämpare. Guiden läste innantill och glömde ofta bort att prata i mikrofonen. De som satt en trappa upp fick regelbundna duschar från plasttaket då bussen svängde. Även vi andra blev våta då bussen läckte som ett såll. De som kom ombord sist fick sätta sig i vattenpölar.

På kvällarna, mätta och belåtna, ventilerade vi dagens händelser och prövade på barens sortiment av fria drinkar.

Alcudia präglades i hög grad av att Iron Man för första gången skulle besöka Mallorca. Tävlare från åtskilliga länder bodde på hotellet och ofta fick vi dela hiss med en cykel. Några av oss fick tillfälle att intervjua en svensk som skulle delta.

En resa som gav mersmak!

  • Ragnhild Strindevall