06 okt 2014 16:36

23 jan 2015 14:43

Modiga kanotister från Törebodakår

HAJK

Den 24-26 september deltog Töreboda scoutkårs äventyrarscouter i en kanothajk som anordnades av kursdeltagare i Scouternas folkhögskola. Totalt samlade hajken ett trettiotal scouter från Lund i söder till Töreboda i norr.

Ungdomarna fick utbildning i kanothantering och fick genomföra en hel del övningar innan det var dags att bege sig ut på en lång paddlingstur på ån Tidan, med start vid Kyrkekvarn i Mullsjö. Efter flera timmars paddling i bitvis stark motvind och med tungt lastade kanoter så slogs det läger för natten i medhavda tält. Nästa dag bar det av tillbaka mot Kyrkekvarn och därefter fick de som ville prova på att välta med kanoten. Flera av Törebodas tappra scouter valde att genomföra övningen, i 16 gradigt vatten, och blev därmed godkända för Kanotförbundets paddelpass nivå gul.

Den 24-26 september deltog Töreboda scoutkårs äventyrarscouter i en kanothajk som anordnades av kursdeltagare i Scouternas folkhögskola. Totalt samlade hajken ett trettiotal scouter från Lund i söder till Töreboda i norr.

Ungdomarna fick utbildning i kanothantering och fick genomföra en hel del övningar innan det var dags att bege sig ut på en lång paddlingstur på ån Tidan, med start vid Kyrkekvarn i Mullsjö. Efter flera timmars paddling i bitvis stark motvind och med tungt lastade kanoter så slogs det läger för natten i medhavda tält. Nästa dag bar det av tillbaka mot Kyrkekvarn och därefter fick de som ville prova på att välta med kanoten. Flera av Törebodas tappra scouter valde att genomföra övningen, i 16 gradigt vatten, och blev därmed godkända för Kanotförbundets paddelpass nivå gul.