26 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Ramels på besök hos hörselskadade

En stor skara hörselskadade hade samlats tillsammans med sina familjemedlemmar på HRF:s månadsmöte i Marci hus i Ullervad. Dagen inramades med besök av Lotta och Mikael Ramel, ”Povels naturbarn”. De bjöd deltagarna på en bejublad föreställning med låtar av pappa Povel och om hur det var att växa upp i familjen Ramel.

Även de gravt hörselskadade kunde hänga med i texter och i vad som sades tack vare skrivtolkar och en väl fungerande teleslinga. Allt hade förberetts mycket noga med nedskriven repertoar som tolkarna knappade fram på en skärm i den takt som orden kom.

Dagen till ära fanns det även en informationsdisk där en hörapparatstillverkare visade senaste nytt med smarta tillbehör till hörapparaterna, vilket många passade på att bekanta sig med under dagen.

När alla hade ätit sig mätta på smörgåstårta och tagit del av lotteriet kunde deltagarna och ordförande Bengt Gereonsson konstatera att det hade varit en mycket lyckad dag och riktade ett stort tack till alla som hjälpt till.

En stor skara hörselskadade hade samlats tillsammans med sina familjemedlemmar på HRF:s månadsmöte i Marci hus i Ullervad. Dagen inramades med besök av Lotta och Mikael Ramel, ”Povels naturbarn”. De bjöd deltagarna på en bejublad föreställning med låtar av pappa Povel och om hur det var att växa upp i familjen Ramel.

Även de gravt hörselskadade kunde hänga med i texter och i vad som sades tack vare skrivtolkar och en väl fungerande teleslinga. Allt hade förberetts mycket noga med nedskriven repertoar som tolkarna knappade fram på en skärm i den takt som orden kom.

Dagen till ära fanns det även en informationsdisk där en hörapparatstillverkare visade senaste nytt med smarta tillbehör till hörapparaterna, vilket många passade på att bekanta sig med under dagen.

När alla hade ätit sig mätta på smörgåstårta och tagit del av lotteriet kunde deltagarna och ordförande Bengt Gereonsson konstatera att det hade varit en mycket lyckad dag och riktade ett stort tack till alla som hjälpt till.